Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Ez a technika nagyon jó, a szellemi tanítók is szokták
2011. május 28. szombat, 23:57 | Aditi

Ez a technika nagyon jó, a szellemi tanítók is szokták javasolni, ügyes vagy h rájöttél magadtól.

Azt érdemes tudni, hogy az elme tanítását, szelídítését szolgálja, azon kívül, hogy egy lépcső a kiüresedéshez, mert kibeszéled a töltéseket. (vagy kiírod.) Ahhoz hasonlít, mint mikor kiordítod a lelki szemetet, csak eredményekben gazdagabb, mert közben a kételyeidre és kérdéseidre válaszokat is lelhetsz.

Azonban jó még tudni, h ez még mindig az elme szintje, alapjában véve a VISZONYULÁST segít megváltoztatni, a pozitív hozzáállást kiépíteni, az elmének azon működéseit leredukálni, amik sérülésen alapulva reakcióból (érzelmi blokk) vonnak le következtetéseket és működtetik a gondolkodást egy olyan irányba, ami az egyénnek saját magának nem jó, de nem képes belátni még. A kérdés-felelt technika a felszínre hozza ezeket, és segít tisztázni. Azonban még mindig az elme szintjén.

A teljes kiüresedéshez a gondolatok reakció-nélküli (akár válasz-keresés is) elfogadása és elengedése szükséges, amikor már a felmerülő kételyeket, vagy egyáltalán bármilyen gondolatot bölcs mosollyal szemléljük, hagyjuk, hogy legyenek, majd ne legyenek.

Ebben az állapotban lehet megélni az egységet, amely érzelem-, és gondolatmenetes állapot, vagy ezeket csak szemléli, nem azonosul, és nem reagál, nem akar válaszolni sem, sem semmi mást.

Csak van, és hagyja, hogy legyen. Minden.

De sok mindenre jó ez a technika is, használd, ha működik.

Namaszte

U.I: Az csalódik, aki nem ismer. Sohasem valami, vagy valaki miatt csalódunk, a csalódás gyökerei is bennünk vannak. Ezt érdemes megvizsgálni. És még megvizsgálni önmagad, esetleg találsz-e okot, ami tőled származhat, ami magyarázatul szolgál a jelen elcsendesedésre. Én mindig ezt teszem, mert beválik.