Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Igen, ezt nehéz megfogalmazni, amúgy az Egyiptomiak így
2011. május 24. kedd, 20:39 | Aditi   Előzmény

Igen, ezt nehéz megfogalmazni, amúgy az Egyiptomiak így tanították. De azt hiszem nem az a lényeg, hogy megfogalmazzuk, vagy hogyan fogalmazzuk, hanem hogy értsük, sőt, tudjuk élni. Valóban a mindenség rendje felfoghatatlan az elme számára, a szellem szabadságát nem az elmével élhetjük meg

Egy másik megfogalmazása ennek a működésnek: benne vagyok a mindenben és a minden bennem van. Valahogy így van ez a test és a szellem relációjában is. A "nem a testem vagyok" még véletlenül sem a test tagadása, épp arról próbáltam itt szerény eszközeimmel hadoválni, hogy nem szabad tagadni a földet és a sorsot, hanem befogadni, elfogadni kell, arra van a valóság.

Ez talán inkább az elmének szóló intés, egy eszköz aminek a segítségével kiemelkedhetünk az asztrálisból, ha éppen benne ragadtunk kicsit. hasonlít a szívből jövő imához: annak is ez a funkciója. Végső soron az elmét kell olyan állapotba hozni, hogy annyira nyitottá váljunk, hogy a szellem hangját be tudja a engedni. és azon a szinten azonosítsuk magunkat, ne a testén, az elméén vagy a lélekén. (itt a lélek nem a szellem, hanem az asztráltest töltései, érzelmek, gondolatok...stb.)

Az Egyiptomi tanítások egyébként ez utóbbi hármat egy kalap alá vették és csak egyszerűen azt mondták: a test. de ez alatt nem csak a fizikai testet értették, hasnem az asztrális energiákat, az asztráltestet és töltéseit, az egót, az elmét, és mindent, amit ezek működtettek (érzelmek, gondolatok, reakciók), vagyis mindent, amit a dualitásban működik, ami teremtett.

Tudatosították, hogy nem ezzel a világgal azonosítják magukat, valahányszor felismerték egy egy reakciójukat, vagy a "test" bármely megnyilvánulását, hogy ne abból kiindulva cselekedjenek, hanem intuícióból, szeretetből szellemből.

Namaszte