Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A DNS mint sors egy fordított világban - Erikának
2011. május 24. kedd, 3:11 | Aditi   Előzmény

Igen. :)

De van itt még valami. Ha felismered és elfogadod a sorsod írta meghatározottságaidat, akkor elengedsz, és kapcsolatba lépsz a szellemeddel, azzal, aki írta!!!

Úgy is fogalmazhatok, hogy lehetőséged nyílik arra, hogy felismerd és feldolgozd, eloldozd ezeket a meghatározottságokat, amik csak addig szolgálnak téged, hogy az utadon tartsanak, amíg magasabb tudatosságra nem teszel szert és te magad képessé válsz önállóan járni az utad, de már szellemi tudatossággal.

Ezért tartom fontosnak (már) látni, hogy mindennek, még a "rossznak" is megvan a tökéletes helye az életünkben. Ha nem lenne a félelem, már sokszor meghaltunk volna. A félelem egy fal, ami nem csak elválaszt dolgoktól, de meg is véd dolgoktól addig, amíg képessé válunk megélni az egységet és feloldani a félelmet. Ha valaki érzi, hogy nem képes egy ugrásra, jó, ha fél azoktól a helyzetektől, amelyekben elvétené, és emiatt későbbre halasztja. ezek a mechanizmusok különösen fiatal és gyerekkorban fontosak. Később, a tudatosodás folyamán az a dolgunk, hogy tudatossággal oldjuk őket.

Szóval a sorson való túllépés, a szabadság felé vezető út a sors elfogadásán keresztül vezet. Hogy is lehetne ez másképp egy szeretet-vezérelte Univerzumban?

ha tagadjuk a fizikai létezés törvényeit, tagadjuk a világunkat, és önmagunkat és a valóságot. csakis elfogadással lehet tágulni a tudatosságban.

Erre most megtanított az életem. :)

Miki azért lázadozik itten már megint, mert Descart óta (kb) az ember a fizikai szintből vonja le a következtetéseit, ami ebben a felállásban valóban tévútra vezet. Látni lehet a világot. zsákutca. és mégsem, mert fel lehet ismerni, hogy a fizikai szint éppúgy releváns és saját törvényei szerint működik, és jól működik, mint a többi, csak a rend, aminek része, éppen fordítva működik, mint ahogy tanultuk.

A tudat erejével, a tudatossággal és szeretettel felülírható a fizikai szint idővel a fejlődésünk folyamán, és fel kell adnunk azt a materialista elképzelést, hogy a DNS-ünk, vagy egyáltalán a fizikai szintünk totálisan meghatároz minket.

Szellemileg ez az a törvény, hogy : nem a testem vagyok. Tudat vagyok a testemben. A testem is működik és én is, de én határozom meg, melyik szinttel azonosítom magam.

A materialista világszemlélet egy rossz tudati azonosulás. de ennek is megvannak a gyökerei, mint mindennek. A középkori világkép felbomlásával az ember úgy döntött, a tapasztalatain keresztül maga dönti el, milyen világban él, mert a spiritualitáson keresztül becsapták. (köszönet a kereszténységnek). Felfedezte, hogy nem lapos a Föld, mint azt a papok állítják, hanem gömbölyű. Úgy döntött, azt hiszi, amit lát, és tapasztal, és ebből fogja levonni a következtetéseit. Ezzel kizárta a szellemi szférát az életéből és ezt több irányzatban és ideában meg is fogalmazta és meg is élte.

Bármi furcsa, a világ, amit építettünk, minden jó és rossz következményével együtt (mert ne felejtsük el, hogy sok vívmánya is van a tudományoknak) ebből a kiindulópontból született, és mivel ez a fordítottja a valóságnak (a szellemi a nagyobb erő, nem a fizikai), ezért feje tetejére állt a világ.

de már ébred.

csak át kéne már látni, hogy a kulcs az egészhez a szeretet és az elfogadás, és nem az agyunkon keresztül fogjuk jól megélni ezt a világot, és megtisztítani a tévedéseinktől, mert az csak lázadásra, kritizálásra, dolgokra való újjal mutogatásra fog motiválni minket, mivel a szívünk nem az agyunk helyén van. :)

Ennek a folyamatnak egyetlen mondatban való megfogalmazása, amit idézek: "A boldogság az út, a szeretet a cél."

Akkor vagyunk boldogok, ha el tudjuk fogadni a valóságunkat mindenestül, amit termettünk. Sorsostul, DNS-estül, a fizikai valóság törvényszerűségeivel együtt. És akkor képessé válunk a szeretetre, amely a tudatossággal kézen fogva feloldozza a kötelékeinket, meghatározottságainkat, téves azonosulásainkat. Felszabadít és megszabadít, éppúgy, ahogy Jézus tanította. (Aki nem volt keresztény. :)

Namaszte