Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
..
2009. május 18. hétfő, 20:58 | mareta (útkereső)   Előzmény

Kissé megnyugodtam és jó érzés töltött el,amikor olvastam a "kis képességedről" kedves Mya,mert ugyanezek a tulajdonságok rám is jellemzőek,és végre azt érezhettem,hogy nem vagyok egyedül... Amióta az eszemet tudom,nagyon erősen empatikus embernek mondhatom magam,ami néha teher tud lenni számomra..
Az elmúlt 2évben felfigyeltem arra,hogy rendkívül hamar,szinte pillanatok alatt rá tudok hangolódni emberekre,legyen az közvetlen környezetemben,vagy akár 220 km-es távolságra tőlem..Szinte 99%pontossággal meg tudom mondani,hogy mit érez,gondol,mert ugyanazt érzem én is,olyan mintha teljesen belém bújna a másik énje..Ennek köszönhetően azonnal le tudom szűrni,ha valaki hazudik nekem,de ezzel együtt azt is tudom,hogy miért teszi,mert "látom" vagy "érzem" a gondolatait,tudom,hogy félelemből teszi,vagy link az ember,vagy csak kegyes hazugságról van szó..(de akármelyik is legyen az,engem irtózatosan megviselnek az ilyen helyzetek) Pubokban,teázókban,kávézókban,sörözőkben 10percnél több időt nem tudok eltölteni,mert olyan érzésem támad,mintha a fejem tetejére hatalmas köveket pakolnának,zavart leszek,ideges,feszült,olyan,mintha egyszerre több 10 vagy 100 ember énje akarna belém bújni,és bombázni a bajaival..
Ha valakivel megismerkedek,kb. 10percig beszélgetek vele,tudom,hogy miért lett ő olyan személyiség,amilyen,tudom,hogy milyen viszonya van a családjával,miért nevelték őt úgy,ahogy,tudom,hogy miért épp abba a családba kellett neki leszületnie,tudom a gondolatait,érzéseit,anélkül,hogy bármit is mesélne magáról...Tudom és értem az egész ember lényét létezését,és nem tudom,hogy honnan...
Igazából szeretnék egy kis tanácsot kérni és kapni,mert vannak helyzetek,amikor ez "képesség" nyomasztó és terhelő számomra,és nem tudom,hogyan kezeljem..
Erre egy példa: egy ismerősömmel nem beszéltünk kb. 1hónapig,nem tudtam,hogy mi újság vele,mit csinál,külföldön van-e vagy itthon....Egyik napról a másikra rám törtek vele kapcsolatos érzelmek: "komoly bajba keveredtem,félek,úútálok mindenkit,nem hiszek senkinek sem,nem bízok senkiben és semmiben sem,bujkálnom kell,nem találom a helyemet a világban,állandóan keresek valamit vagy valakit,de még nem tudom,hogy mit vagy kit....stb " ilyen érzések vettek hatalmába az ismerősömmel kapcsolatban,és néha már nem tudtam,hogy ezek az én érzéseim vagy az övé(de végülis sikerült magamban letisztáznom,mert semmi olyan probémám nincs jelenleg,ami miatt nekem ennyire fénem vagy rettegnem kellene) Viszont azt a pőár napot nem kívánom senkinek sem,nem bírtam aludni,nem bírtam enni,állandan ezekben a gondolatokban,érzelmekben éltem,szinte üldöztek...
Azt mondja meg nekem valaki,hogy ha egy személlyel nem tartom a kapcsolatot,nem tudok róla semmit,akkor miért pont én érzem meg a dolgait,miért pont engem zaklatnak az ő saját érzései napokon keresztül,miért van ez???? És hogy tudom ezeket kivédeni vagy átminősíteni? Hogyan tudom magamban kifejleszteni azt,hogy ha ilyen ingerek érnek,akkor azonnal szét tudjam választani a saját érzéseimtől,és tőlem ne vonja el az energiát? Ééés a legfontosabb,hogyan tudok rajta segíteni??

Bízom benne,hogy kapok rá választ,nagy segítség lenne!Előre is megköszönném!

Minden jót mindenkinek!

üdvözlettel:

"mareta"