Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
LeZsu képe
öndefiníciók
2011. május 21. szombat, 11:12 | LeZsu

Volt egy pillanat az életemben, amikor alaposan elvesztettem a fonalat. Akkor történt ez, amikor kiköltöztem ide külföldre, távol a családomtól, a régi barátoktól, friss diplomával.
Egy csapásra minden támpont és öndefinició elhalványult. Itt kint én nem voltam semmi és senki, senkinek. Tehát magam voltam magammal. Olyan volt ez, mint meghalni kicsit és újjászületni egy más formában. Nem volt egyszerű, de jót tett. Rájöttem, hogy ha a megszokott világ el is tűnik körülöttem, ha eltűnnek a régi szerepeim ÉN VAGYOK akkor is. Sőt talán ilyen helyzetekben vagyunk igazán önmagunk.
Akkoriban nagyon szenvedtem, és nehéz volt megtapasztalni a semmit és abból építkezni újra. De amikor valaki megtapasztalja azt, hogy csak ÖNMAGÁHOZ TARTOZIK végső soron, végtelen szabadsággal tölti el az embert. És nem fog függeni mások véleményétől és kevésbé lesz befolyásolható. Általában nem elég azonban önmagunkra támaszkodni ilyen tapasztalások alatt sem, sőt, szerintem pont ilyenkor tud "képbe kerülni" a Teremtővel való kapcsolat keresése, ami táplál és erőt ad a saját magunk megismerésében, feltárásában és megvalósításában.