Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szókimondás
2009. május 18. hétfő, 13:33 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Tudod, ahhoz, hogy a Párod igazságai termő talajra hulljanak, azoknak a családtagoknak be kellene látniuk hibáikat, másrészt változniuk kellene. Ők nem Téged, ill. a Párodat támadják, ill. rekesztik ki a családból, hanem saját nem kívánt oldalukat, amit általatok látnak.
Szerintem is nagyon igaz, hogy odavágni nem lehet, csak szeretettel lehet valakit "belátásra bírni" Csak hogy Ti nem szeretitek őket mert olyanok amilyenek. Ahhoz, hogy a családi béke helyre álljon, nektek kell megtalálni az útját, hogy hogyan juttatjátok el az igazságot a másik oldalra. Erre több módszer is létezik. Egyrészt megtanulhatjátok szeretni őket olyanoknak amilyenek és úgy elfogadni a szituációt ahogy van. Vagy pedig megpróbáljátok beleképzelni magatokat az ő helyükbe, ellesni az ő nyelvezetüket és ezen az úton próbáltok célt érni. Azoknak a rokonoknak akikkel ki akartok jönni, iszonyúan nehéz egyszerre csak ráeszmélni, hogy ők hamisak, pletykásak stb. Ha a helyükbe gondolod magad, bizonyára neked sem lenne könnyű. Nos nem elég, hogy erre rádöbennek általatok, de még meg is szégyenülnek, megkérdőjeleződik egész eddi életük, hisz az egész hitrendszerüket kérdőjelezitek meg. Igy aztán jobb átalakítani a környezetet és olyan hangszórókat feltenni amik az ő stilusukban harsognak.
Van egy egyszerű NLP-s gyakorlat, ha van kedvetek kipróbálni. Hallgassátok a rokonság tagjait és jegyezzétek meg, hogy milyen kifejezéseket, gesztusokat, stb. alkalmaznak a kommunikációban. Ezután a Ti mondanivalótokat is próbáljátok meg ezekkel a kifejezésekkel előadni. Általában ledöbbentő az eredmény.
És még egy, ne haragudjatok ezekre az emberekre. Mindegyiknek más útja, más sorsa, nem tduhatjátok hogyan jutottak el idáig, milyen traumák érték őket, mi az oka annak hogy ilyenek. Egyúttal azt is meg lehet vizsgálni, hogy vajon Titeket miért zavar annyira, hogy ők ilyenek.

Békességet
Hédi