Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Kriszti!
2011. május 15. vasárnap, 10:39 | Éva.   Előzmény

Kösz a válaszod,de had kérdezzek valamit.
Olyan furcsa érzésem volt,ahogy kezdtem olvasni. Rögtön az elején:

,,Szia Éva!...Megnyugtatlak''......???

Nekem ez a mondat és az egész válaszod úgy tűnt ,mintha teljesen mást vettél volna le az írásomból,mint aminek íródott.
Én egyszerűen elgondolkodtam,ok okozati összefüggéseken,és azt írtam le,nem a te megítélésedre szántam. Bármilyen hasonló helyzetben ezt írtam volna,ez teljesen független a te személyedtől.
És azt láttam,rosszul eshetett neked,mert egész végig bizonygattál nekem,akinek az ég világon semmiféle elvárása nem lehet veled,és persze nincs is./Ez számomra most megint csak a megfelelési vágyról szólt,és megértheted ,hogy ez nekem kicsit furcsa,merthogy nekem aztán tényleg semmiféle elvárásom nem lehet feléd/

Az hogy valahogy nincs munkád,azt is az önbizalom,önértékelés táján kell keresni,mert valahogy nem tartod megadat elég jónak,és ez valószínű,ha jól megpiszkálnád minden életterületeden előjönne.És hogy ez miért van,azt tudod te is,még abból a téves elképzelésből ered,hogy a szüleidnek nem váltottad be a hozzád fűzött reményeit...
Azt mondod,hogy a munkaproblémádat érzékeled csak. Igen ez az /egyik / tünete a mélyben húzódó oknak. Hiszen ,ha az a felszínen lenne,könnyű dolgunk lenne:)

Az egy jó ötlet látod,/szerintem is/,hogy pihenni is kell és élvezni az életet amennyire lehet,és nem csak mindig ,,sanyargatni'' magunkat,akármilyen fontosak is ezek a dolgok.

Sajnálom,hogy másképp élted meg ezt a hozzászólást,mint ahogy én ezt írtam:)
Nekem is van söprögetni való az én házam tájékán,tehát nyilván nem okoskodó-ítélkező szándékkal írtam neked,mert valami ilyesmire reflektáló érzést vettem ki a válaszodból,ahogy reagáltál.
Nézd el nekem ,hogy egyszerűen,lényegre törően ,kertelés nélkül írok. Attól én még szeretlek,
talán ezért is gondolom,hogy nem kell ezt még nekem külön,látványosan demonstrálnom is.