Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Megkérdezhetem, vajon hogy érti azt, a 27-es pontnál (Fogadd el
2011. május 14. szombat, 18:31 | egy kis akárki   Előzmény

Megkérdezhetem, vajon hogy érti azt, a 27-es pontnál (Fogadd el hogy az emberiség többsége a kritikus tudatszint alatt áll) azt a magyarázatot amit most ideírtál: "csökkentsd le elvárásaidat velük szemben - már az is óriási eredmény hogy egyáltalán életben vannak".
Nekem ahogy olvastam, csak az jött hogy tőlem óriási eredmény az utóbbi hónapokban, hogy egyáltalán életben vagyok (csak én ezt nem eredményként, nem sikerként élem meg)... De ennek a tudatszintemhez nincs köze, nem az felel a helyzetemért, állapotomért, máshoz van, valami más az ami bekavart... Na, de nem ez a kérdésem, hanem:
Mi az hogy az alacsony tudatszintűektől az teljesítmény, hogy élnek???
Egy jó alacsony tudatszinttel nekem mindig úgy tűnt, a legegyszerűbb élni, ellenni.... Szóval nem érzem, hogy az, hogy életben vannak teljesítmény lenne, sőt... Magam körül ahogy a legegyszerűbb embereket nézem, csak azt látom, elvannak, megvannak, soha semmi kérdés fel nem merül bennük mi miért van, minek, hogy, mi értelme... Tudatlanul a legkönnyebb élni. Minél tudatlanabbul. AKkor elvagy ha jól mennek a dolgaid, az anyagi világ egyszerűségében... És nagyon sokszor pont az ilyen embereknek van a maguk egyszerűségében 'megadatva' a kerek 'tökéletes' élet (lehet, hogy mert csak azt bírják, így nem kapnak nehezebbet?), pár, gyerekek, egyszerű munka amiben megvannak, hozzájuk hasonló egyszerű barátok, akikkel el lehet dühöngeni apróságokon, bulizni, stb, mikor mit éppen. És nem teljesítmény nekik így életben maradni.
Más ezt máshogy gondolja?