Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
koverellenor képe
magyarázatok (nagyjából)
2011. május 14. szombat, 15:12 | koverellenor   Előzmény

Igyekszem összefoglalni azok alapján amit tudok. Élőben persze alaposabb.

A 88-as pont arra az ősi labirintusalakzatra utal, amilyen pl. a Chartres-i katedrálisban is van. A wikipedia szerint: "A kőpadlón ma is megtalálható az 1205-ből származó labirintus, melyet a szerzetesek elmélkedésre használtak, miközben végigsétáltak rajta." Olyan szertartásos cselekedet ez is, mint pl. az imamalom forgatása, stb.
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Fájl:Labyrinth_at_Chartres_Cathedral.JPG&filetimestamp=20060113053129
Van aki felrajzolja a homokba és úgy járja, van aki csak egy papírra és az ujjával vagy ceruzával követi végig, a tudatra való hatása ugyanaz mint a katedrálisban járva. Az előadás során ez az állítás izomtesztelés alapján igaznak bizonyult. "Ez egy misztikus igazság. Senki sem tudja a magyarázatát." "Mindezek (járni a labirintust, rózsafüzér imát mondani, tekerni az imamalmot) egyfajta belső békét idéznek elő" Független az egyén hitrendszerétől, független attól, hogy hindu, keresztény, buddhista vagy akárki teszi.

A 99-es pont magyarázata körülbelül az, hogy ő úgy tanítja, a gondolatok hátterében folyamatos az űr, a csend, amiből repülőhalakhoz hasonlatosan, egymástól függetlenül bukkannak fel az egyes gondolatok. A hangok mögött is folyamatosan és állandóan jelen van a csend, mintegy alapként szolgál. Ezt aztán további párhuzamba állításokkal is példázza: a legvadabb háborúban is folyamatosan jelen van a béke, az égen a felhők is csak azért látszanak mert a tiszta ég háttérül szolgál nekik. És hogy erre a fundamentumra, erre az állandóan, folyamatosan jelen lévő békére, űrre koncentráljunk.

27-es: a kutatásai alapján arra jutott, hogy az emberiség kb. 78 %-a él a 200-as (alapvető becsületesség) tudatszintje alatt. Ez egy átlag érték, az egész emberiségre vonatkozóan, ha területenként lebontjuk, van ahol ez a százalék magasabb, van ahol alacsonyabb. Azt fűzte hozzá: "csökkentsd le elvárásaidat velük szemben - már az is óriási eredmény hogy egyáltalán életben vannak".

A 47-es nekem is megdöbbentő volt először. Ha jól emlékszem ezt ő is mástól idézi, történészek jutottak erre a felismerésre, és utánanézve, bekalibrálva az igazságtartalmát ő is hasonló végeredményre jutott. Valahogy úgy fogalmaz erről: "az emberiség azokban az időszakokban mikor viszonylagos béke uralkodott, csak azért nem egymással háborúzott, mert épp túlzottan legyengítette a kolera, pestis, és hasonlókkal való küzdelem" :)