Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szerintem
2011. május 14. szombat, 9:42 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Inyó hozzászólása nem volt személyeskedés, mert nem a személyedet minősítette, hanem az adott blogban folytatott beszélgetést.

Lehetne arról is nyitni egy blogot, hogy a minősítés miért nem viszi előre a dolgokat :-)

Minősítve lett a párbeszédetek, fecsegés - tartalom nélküli.

Hozzátenném, véleményem szerint persze, azért alakult így mert egy nagyon is konkrét kérdésedre már x-edszer kaptál egy "nesze semmi fogd meg jól" választ.

Summa summárum, minősítés helyébe léphetne a megértés. Minden ember, aki fejlődni szeretne, a maximumot hozza ki magából. Erre képes, ez az útja. A minősítés mögött mindig elvárások vannak, itt az az elvárás az oldalon, hogy amikor a beszélgetés elkanyarodik a témától és chat jellegű lesz, akkora chat szobában kell folytatni.

Másik elég komoly kérdés viszont, miért szívod mellre? Akinek nem inge...
Visszalyukadunk itt a fő problémához, a "hülye vagy, kisfiam" témakörhöz. És ha innen nézzük, Inyó hozzászólása segítség lehet, ha elfogadod, az érzelmi reakciód okát csakis belső munkával, feldolgozással, helyes önértékelés kialakításával lehet megoldani.

Minél hevesebb reakciót ad valaki a másik ember személyeskedésére, minősítésére annál mélyebb a seb, amibe az adott dolog betalál. Amíg az a seb ott van, mindig viták, harcok lesznek. Mert maga a seb az, amelyik bevonzza a szituációt, mert gyógyulni szeretne.