Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Paulo Coelho
2009. május 16. szombat, 9:02 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Sziasztok!

Paulo Coelho-tól ajánlanék kiemelten 2 könyvet szeretettel:

1. Veronika meg akar halni / ATHENAEUM 2000 KIADÓ

"A huszonnégy éves Veronikának látszólag mindene megvan: barátok, szeretők, család, állás, valaminek mégis a hiányát érzi. Ezért egy reggel úgy dönt: megöli magát. Bevesz egy maréknyi altatót... Egy idegklinikán tér magához, és az orvos közli vele: csupán napjai vannak hátra. Ezekben a napokban a lány új barátokra talál, új vonásokat, új vágyakat fedez föl magában. Rájön arra, nem könnyű eldönteni, hogy ki a "normális" és ki az "őrült", és hogy rajtunk múlik, milyen életet élünk...."

Egy groteszk történet nem várt fordulattal a végén.

2. Tizenegy perc / ATHENAEUM 2000 KIADÓ

"Ez a regény egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját "belső fényét", és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét."

Egy csodálatos történet a szerelem szentségéről, a szexualitás megannyi "arcáról" - tabuk nélkül -, az igaz érzelmekről, az igaz emberekről.

Kellemes időtöltést hozzájuk! :)

Judit