Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,hogy mivel az édesanyámék által kitűzött célt nem tudtam
2011. május 13. péntek, 21:27 | Éva.   Előzmény

,,hogy mivel az édesanyámék által kitűzött célt nem tudtam megvalósítani, ''

Azt szeretném tőled kérdezni Kriszti,/mivel csak ezt a hozzászólásodat olvastam/,hogy ezt még mindig így gondolod?,hogy te lettél volna a kulcsa az ő együtt maradásuknak? Hogy te vallottál kudarcot,és nem ők? Nem ők gondolták ezt rosszul,mert nem így kellett volna megoldaniuk a problémájukat?
Nem az ő rossz döntésük volt ez? mert a helyes az lett volna ugye,ha rendbe hozzák a kapcsolatukat, és úgy vállalnak gyereket,vagy ha sehogy sem megy,akkor elválnak és nem vállalnak gyereket. /persze akkor te sem lennél:)/
Tehát még most is úgy gondolod,te nem feleltél meg az elvárásoknak,és nem inkább ők csinálták rosszul?
Azért kérdezem,mert ugye gondolom,te is tudod már,hogy teljesen egyértelműen igazságtalanul vádoltad magadat,ami bűntudatot okozott,és amiatt vannak ezek a megfelelési kényszerek,meg hogy sehogy sem oldódik meg ez a probléma.
Szerintem ebből a téves következtetésedből kialakult bűntudatodon kéne dolgozod,/meg hát a félelmen is,amit a bűntudat termel /hogy félsz,hogy nem felesz meg/,mert ebben a dologban te nem vagy vétkes. Ezt ha belátnád,akkor nem okolnád magadat,nem lenne bűntudatod,és félelmed,és
ezzel együtt szűnnének meg azok a bizonyítási kényszerek is. Tehát a bűntudatodat kéne feloldanod, és az ebből fakadó félelmet.

,,lehetséges-e, hogy éppen a hiedelmeim, a "még nem vagyok elég jó, tiszta, rendezett" képzetem miatt nem tudok egyről a kettőre lépni?''

Ha nem haragszol meg,elmondom,hogy ugyanezt gondoltam a 2012-es blogodba,azért írtam ,azt amit.
Mert valahogy szinte nem hittem a szememnek,hogy azt írtad, mi lesz ha te nem éred el azt az ,,elvárt tudatszintet,és akkor majd mi lesz veled? Tehát megint csak egy teljesen kétes hiedelemtől féltél, még csak nem is egy konkrét reális dologtól.

Tehát amit én észrevettem az írásodban az első esetben a bűntudat/félelem/,ami egy téves hiedelem kapcsán alakult ki,és a másik blogban meg konkrétan a félelem egy hiedelemtől.Ahol szintén fellelhető
a bűntudat,hiszen félsz,hogy nem teljesítettél/megint a megfelelési kényszer!/,és tulajdonképpen ettől félsz,hogy nem teljesítettél,és nem felesz meg.Vagyis ugyan arról van szó mindkét esetben.És ez csak két eset,a többi problémádat nem ismerem.

Ez a három dolog /bűntudat félelem,megfelelési kényszer/kézzelfogható,marad még a hiedelem.
Ott viszont ki kéne deríteni miért alakulnak ki nálad a ilyen hiedelmek? Van erről is véleményem, /helyes önértékelés tájékán keresendő:)/de szerintem ezen már gondolkodj el te:)