Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
ArkAngyal képe
Ejha, ez jó lett...sok kérdésre került sor...
2009. május 15. péntek, 11:03 | ArkAngyal   Előzmény

Kedves Aisling!

Ejha, ez jó lett...sok kérdésre került sor.

Idézlek: ..."Sem a felsőbb létező, sem egyéb, fizikai-emberi szinteknél feljebb álló dolgok számára az érzelem mint olyan, nem létezik."

Ezt jobban meg se fogalmazhattam volna. De a miértekre nem tértél ki, így megpróbálom én...több kevesebb sikerrel... :D

Először is megemlíteném a feltétel nélküli szeretetet (amiről még teszek majd említést később is), másodszor a szabad akaratot, illetve szabad választási jogot, amiről tudjuk, kik kapták meg, és kik adták vissza, és miért.
Ez utóbbi két fogalom már kizárja az úgymond ("földi" értelembe értett) "fent" érzelmek "használatát".
Pont az újjászületés értelme, a mindenféle érzelmek, és ezekből keletkező, vagy ezekért létrejött élethelyzetek, és azok kezelésének "jó"-"rossz" megtapasztalása. "Odafenn" ezeknek a tanultak összegzése, beillesztése, és majd a végcél elérésben a "használatuk"...
Feltétel Nélküli Szeretet, mint érzés mindenhol (illetve leginkább csak "fenn", és ez az egy érzelem) létezik. Itt "lenn" mikor ezt említjük (feltétel nélküliséget), éppenhogy alig érintjük a valódi feltétel nélküli szeretet egységes érzését. (Ez is egy feladatunk)

Fenti ilyetén érzés tökéletes, és végleges meg, és átéléséhez kell itt "lenn" megtapasztalni a minden élethelyzettel járó érzéseket, így nem fog "fenn" befolyásolhatóvá válni "A Mindenség egysége" érzése.
Ezért is mondjuk azt: Minden értünk van! - és ezért nem létezik az, hogy "jó" és "rossz" a szó klasszikus értelmében.
Minden tanulsággal jár, amik pedig értünk vannak, és fejlődésünk érdekében. Azért nem "emlékezhetünk" előző éltünkre (csak ha feltétlen fontos valaminek a megértésében, valami gát, pl. karma, vagy velünk jött, de már nem kellő fóbiák elengedéséhez), mert azoknak a tanulságai befolyással lehetnek mostani döntéseinkben, amik ugye fontosak, hogy a "fent" választott próbatételt (vagyis az aktuális életünkben elénkerült feladatot) ilyetén segítségek nélkül teljesítsük.
"Magunknak" kell ráébrednünk a tapasztalásra, okulásra, és nem a már előző életeink tapasztalataival. Akkor, ha azok segítségével élnénk meg dolgokat - eseményeket, helyzeteket, és kezelésüket -, nem lehet "objektív", vagyis megfelelő érzelmi hatású az új tapasztalat...
Aki úgymond "buta, nem véletlenül az, aki úgymond "sikeres", sem véletlenül az, aki stb. stb.
Mikor azt olvastam (vagyis az én olvasatomban így értelmeztem), hogy ha az én érzelmi alapom (érzelemvilágom, akaratom) erősebb a másikénál, akkor én irányítom az ő in - vagy - reinkarnálódását(?) - akkor pont a szabad akarat sérül, és a szabad választási jog...
Vagyis, akkor az "Erősebb megeszi a gyengébbet" alapon reinkarnálódunk? ...vagy nem értem... :(

ArkAngyal