Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
ArkAngyal képe
Vélemény...?
2009. május 14. csütörtök, 7:26 | ArkAngyal   Előzmény

Szia Bochecha...és mindenki :)

Vélemény? Hogy szállhatnék én bármilyen évszázados hit magyarázata ellen? Tudni kell, hogy minden hit, vallás valakinek a óhaját, sóhaját, egyéniségét, stb. beteljesítő, egész. Mint már írtam, nekem (és senkinek, aki kicsit is spirituális érzékenységű) nekem nem feladatom, célom senki hitébe beleturkálni, azt megcáfolni, vagy kétségbe vonni. Ezeket hagyjuk azokra, akik politikusok, nem "Én"-tudattal, de inkább "Ego"-tudattal (aminek szintén létjogosultsága van) élők, stb. Önmagában a hit ami a legfontosabb (most spirituális hitről beszélünk, nem a szélsőségességről), mert hittel élők tudják a rezgésszámot megemelni. Ha én jól, de főleg biztonságban érzem magam a hitemmel, akkor már van boldogságérzetem, boldogság érzés pedig rezgésszám emelő. Viszont, az is igaz, hogy mindenféle szertartás, előkészület, úgymond vezetői szertartás nem szól másról, mint az egyén egojáról. Most biztos sokan felkapják fejüket, és hárítanak, vagy erős érzéseket érezhet. Ego-t nem pejoratív értelemmel értem. Ezért nehéz bármit is szóban elmondani, mert mint ezt is mondottam, más a jelentése a köztudatban. Szertartásoknak arról kellene szólnia, hogy nem a "nagyközönség", vagy résztvevők felé, hanem önmagunknak "kell", hogy a koncentrációban segítsen. Van, aki egyből, face to face le tudja kérni az információkat, vannak, akiknek ehhez megfelelő nyugodt környezet, és több koncentrációra van szüksége. Minden bennünk van, amit megkaptunk (születésünkkor már meg van bennünk), hogy használjunk, de nem a mienk. Plusz erőt se kapunk, az is bennünk van, a teljes szükséges erő. Hogy mennyire tudjuk magunkban előhívni, az már más kérdés. Ehhez kell a koncentráció, vagy éppen egy adott élethelyzet. Figyeld meg, ha elhiszed, hogy benned lakozik minden, és nem kell se gyertya, se illatosító, stb. ugyanazt elő tudod idézni, mint amiket ezelőtt pl. csak ezekkel ment. Ami leginkább előhívja a "rejtett" erőtartalékaid, az a kollektív tudat, és amikor olyan közösségben vagy, ahol használják (akár tudattalanul is). Micsoda erők szabadulnak fel! Bizseregsz itt, ott, sírhatnékod van, stb. Én sose reikiztem, vagy pranaztam, mégis balesetem után szinte azonnal éreztem dolgokat (pedig előtte materialista voltam, semmi szellemiség), és nem is tudtam semmit semmiről, csak panaszkodtam, hogy itt meleg, ott vagyok rosszul, ezt érzem, azt "látom"... Már neurológusok is ismertek, pszichiáterek, pszichológusok, belgyógyászok, urológusok, stb.stb. Semmi, soha, sehol...mégis érzékelni lehetett, még a műszerek is jeleztek dolgokat. EEG, MR, stb. De csak széttárt karok... Egy "látó" tett az i-re pontot...aztán évekkel később egy másik ugyanazt mondta szóról szóra, aztán "véletlenek" tömkelege egymástól teljesen függetlenül hoztak visszaigazolásokat.
Adottságok mindenkiben ott vannak. Három (legfontosabb) feltétele van annak, hogy előhívhassuk:
1. Emlékezés
2. Érzékenység
3. Elme kontroll erőssége
Ezek után az elfogadás a következő legfontosabb, majd a megértés...
Emlékezés felsőbb énünkre, és annak adottságaira (köv.evolúció lényege, hogy ugyanazt meg tudjuk csinálni idelent, amit "odafenn"). Érzékenység, az energiákra (manapság főleg a nőire). Elme kontrollja, mennyire gátló tényező. Vagy már együtt használjuk lényünkkel, vagy még külön-külön, egyszer egyikkel gondolkodunk, máskor a lényünkkel érzünk. Érzést kontrolláljuk-e elménkkel, és engedjük kombinálni (pl. lexikális tanultakkal, vagy inkább megpróbáljuk megérteni elménkkel érzésünket, és elfogadjuk, bármennyire is szürreálisnak tűnik, vagy ellentétes a tanultakkal).
Vagyis, ezt azért vezettem így le, mert így érthető, miért a hit, és nem annyira a tartalma a lényeg. Ha az ad nekünk biztonságot, kielégülést, amit XY hit, vallás közvetít, azon az elven alapul, akkor abban higgyünk. Ha másik más alapon alapul, de magaménak érzem, akkor azt válasszuk. Lényeg, ne ártsunk vele másoknak. Egyetlen egy a fontos. A Lehet másképp!-gondolkodás elfogadása, és beleépítése a mindennapjainkba. Ehhez kell a belső erő, és az alázat egységessége. Egy japán közmondás szerint: "Egy ág, mely a viharban nem hajlik meg, eltörik."
Ez azt jelenti: Csak az erő, és erősség önmagunkban is megtörhetik, megbuktathatják az embert. De párosítva az erőt az alázatossággal, ez az erő olyan erősségé lesz, mely segít, hogy ellenálljunk az ellenünk fordulóknak.
Vagyis, érthetőbben: Toleránssá tesz minket, így megtalálva a másik ember mondandójában az igazságot, és ezt visszaközvetítve számára olyan hatást eredményez, amivel akár barátunkká tehetjük azt, aki számára mi éppen ellenségképet közvetítünk. A Lehet másképp - fogalom jelentése (elfogadása, és használata) önmagában hordozza a megfelelő belső erő+alázat egységét... Tehát a hit-ek magyarázata mindegyik igaz, csak kihez, melyik áll közelebb, mit tud magáévá tenni. Senki sem tudhatja a teljes igazságot...ez sose volt cél. Máskülönben is, abba bárki beleőrülne. Éppen ezért ennyire sokrétű, és elterjedt világon: Maga a HIT.
Remélem kiolvasható beírásomból a válasz a kérdésedre ;-)

Baráti ölelés:

ArkAngyal