Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hát amíg az ember eljut egy tartós öröm állapotáig,addig azért
2011. május 09. hétfő, 16:35 | Éva.   Előzmény

Hát amíg az ember eljut egy tartós öröm állapotáig,addig azért elég rögös az út,és bizony tele van szenvedéssel is.
Valamilyen szinten önmagunkat kell legyőznünk ehhez,a személyes önmagunkat,pontosan azokat az elválasztó akadályokat ,amik az igazi önmagunktól választanak el.
Nagyon jó mondás az ,hogy ,,Isten és köztem ott vagyok én''/mint akadály:)))/

Mikinek szerintem ez a gondja,és nagyon jól érzi ,hogy ezek a ,,valamik'' mennyire gátolják őt a kiteljesedésében. És amíg ezeket nem tudja,,felszámolni''magában ,addig meg van rekedve,sehogy sem tud tovább lépni. Nagyon jól érzi ő ezt,és ideges,mert tudja ,hogy e miatt topog egy helyben.
Hiába halmozott föl az utóbbi évben újabb töménytelen ismeretet,mire megy vele?
Ezek csak ismeretek,nem a Tudás. Az nem erről szól,hanem egy hatalmas felismerés,amikor rájövök végre valamire ,amit olyan régen keresek,egyszerűen megvilágosodik valami,amit akkor ott át is élek,mert hiszen csak úgy ismerhetem fel,hogy igaz.
Szóval Mikinek ez hiányzik,és igaza van ,hogy elégedetlen,és szerintem kapisgálja is,hogy mik akadályozzák őt meg ebben.
Ahogy én ismerem őt,azt gondolom,hogy bizony a személyiségének néhány aspektusától ugyancsak meg kéne ,,szabadulnia''/amik mindig is akadályként lépnek fel/,persze nem szó szerint értve a ,,szabadulnit'',de ezek is már egy kisebb féle megszabadulást jelentenek.

Erről szól például Sanyi egész tanítása,és a Sirály csomagok gyakorlatai /Miki szó szerint erről/,
de a buddhista gyakorlatok szintén ezt a célt szolgálják.
Mondhatnám ugyanígy Loyolai Szent Ignác lelki gyakorlatait is,és a jóga szellemi útját. /ha csak az ászanákban pózolunk,avval nem sokra megyünk/
Miki gazdag a lehetőség.Tudod mi kell hozzá? Akarat,és ugyanakkor alázat,de mindkettőből hatalmas!