Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Én el is fogadtam ezt nagyjából. Nem megyek vele semmire a
2011. május 09. hétfő, 9:06 | HajduM   Előzmény

Én el is fogadtam ezt nagyjából. Nem megyek vele semmire a fizikai világba, és hát a "sok" tudás, mind csak gondolat. Az elme trükkje, hogy lekösse a figyelmemet :)) Az sem jó semmire. Tudok vitatkozni fórumokon... Barvó :DD volt értelme százával olvasni az eszementnél eszementebb könyveket :))

Tegnap este beszélgettem az asszonyommal, olyan dolgokról amik engem foglalkoztatnak. Ez nagyon nagy dolog ám, mert ilyen még nem volt a 18 éve pályafutásunk alatt.

Ő semmiben nem hisz, Isten nincs, semmiféle spiritualitással nem foglalkozik se filozófiákkal semmivel.
Vagy egy jó óra múlva arra az igen bölcs megállapításra jutott velem kapcsolatban, hogy : Te hülye vagy :)) én meg nem tudtam neki sehogy elmondani mid azt amit itt mi evidenciaként kezelünk.

Nem tudtam neki elmondani semmit. Bármit akartam mondani előismeretekre lett volna szüksége, hogy értse egyáltalán, hogy milyen koncepció vázlatát mutatom be.

Na a fene sok tudás összeharácsolása eddig erre volt jó. Nem tudok beszélgetni az asszonyommal, de máshonnan is kaptam már az ívet: Hülye vagyok, nem vagyok normális, ez egy baromság stb....

A lányommal viszont tudok filozofálgatni. Megfigyeltem Ő nyitottabb és az én értelmi képességeimet hordozza :)))) Na hát végül is az anyját nem én csináltam, ez érthető is így...:))

De azért még is csak kellene valamit kezdenem ezzel a fizikai léttel. Míg én hiába fogadom el a sorsomat a körülöttem lévők folyamatosan ki zökkentenek a nyugalmamból, hogy több pénz kellene nekik, meg ez meg az meg amaz. Hiába mondom én, hogy tök fölösleges tárgyakkal akarják magukat körülvenni, meg minek a divat, meg a ruha meg a bla bla bla... Hát nekik mások a szempontjaik.

Aztán a kényszerekből való kilépés bizonyos dolgok tekintetében igen szükséges és üdvös volna, hiszen ha tönkre teszem ezt a testemet mindenféle dolgokkal, akkor hogyan fogok megvilágosodni? :)) Azért erre oda kell figyelnem...

És amíg nem világosodtam meg, tényleg jó lenne kicsit kényelmesebben élni, kicsit kiszámíthatóbban, biztonságosabban, illetve olyan életmódot folytatni ami az anyagi háttér adta biztonságérzetet előállítja, még ha az hamis biztonság érzet is...

Szóval a személyiségemnek bizonyos aspektusait mindenképpen meg kellene változtatnom ahhoz, hogy közelebb kerüljek a saját céljaimhoz, és ki tudjam szolgálni valamennyire a családom céljait is...