Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Érdekes jelenség, hogy az ember, a kapcsolatai révén találja meg
2011. május 08. vasárnap, 13:01 | HajduM   Előzmény

Érdekes jelenség, hogy az ember, a kapcsolatai révén találja meg magát a fizikai világban. Ha nincsenek kapcsolatai (kötődések, sztereotípiák, attitűdök, ítélkezés stb...) akkor az ember maga nem is létezik.

Jézus önátadásának emberi szempontból az a legnagyobb jelentősége, hogy teljesen megszüntette a kapcsolatát a fizikai világgal.

Az én egész életem a küzdelemről szól. Mindig küzdök és mindent konfliktusnak látok és mindenre megoldást keresek, miközben Jézus maga világosan mutat rá, hogy ezt a küzdelmet kell feladni.

A Magyar nép önátadása, ha ez a nép valóban ilyen kvalitású szakrális nép volt, nem lehet más, mint szándékos önátadás a halálnak, a pusztulásnak. Ha ez így van, akkor mi most mint nép halotti állapotban vagyunk, és valóban vágyunk a feltámadásra, de már nem abban a fizikai állapotban amiben meghaltunk.

Ha nem tudod magad átadni a halálnak nem is támadhatsz fel, s a testhez ragaszkodva, az elméd vezetése arra sarkall, hogy harcolj és küzdj egy mindenképpen elpusztuló létformáért, amihez mi együttérzően gratuláltunk is neked az újjászületés blogban.

Így természetes, hogy aki ragaszkodik a fizikai léthez, nem igen tartja elfogadhatónak az önkéntes halált, hogy valaki prédául dobja magát az ellenségnek, akkor is ha simán megteheti, hogy védekezzen, sőt győzzön is.

Jézus önátadása minta nekünk "egyéneknek", és minden szakrális népnek.
Nem a megváltót várjuk, hanem törvényszerű, hogy a mag előbb elrothadjon, és azután éled újra.

Így amit tehet az ember, hogy megszünteti a fizikai léthez kötődő minden kapcsolatát, aminek egyenes következménye a halál, az elrothadás és az újjászületés.