Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
spiritosaurus képe
"A rossz nem csak úgy szimplán történik, hanem valamilyen
2011. május 08. vasárnap, 2:36 | spiritosaurus   Előzmény

"Ha minden Isten terve szerint van, akkor minek bármit is...?" Na pontosan ez a megvilágosodás nagy dilemmája, amit az elme nem fog fel. Hogy neki nem kell semmit tennie azon kívül, ami a dolga ahhoz, hogy felébredjünk. A felébredés módját keresi ahelyett, hogy felébredne.

"A rossz nem csak úgy szimplán történik, hanem valamilyen szinten mi csináljuk-teremtjük-vonzzuk be magunknak, így ezt Istenre fogni nem kellene."

De az hogy bevonzod a magadnak csinált-teremtett rosszat, az bizony igencsak Isten nagylelkűsége. Az, hogy ezáltal fejlődőképes maradsz mindaddig, míg eggyé nem válsz vele, ez szerintem egy kegyes dolog. Szóval én nem fogok semmit Istenre, sőt hálás vagyok neki, hogy léteznek rossz dolgok, különben miből tanulnánk? Úgyhogy nemhogy felszabadítom magam a felelősség alól, hanem pont ezekből lesz utána a felelősség. Hogy tudom, Isten jóvoltából mindennek megvan a maga következménye, ami egálba billenti az egyensúlyt.

Viszont a motivációs dologban igazad van, valahogy eléggé elenyészett a motivációm sok minden felé. Ezen tűnődöm is gyakran, de aztán mindig arra jutok, hogy igazából nem látom jelét, hogy ettől bármi bajom lenne. Persze az olyan helyzetekben, amihez konkrétan kell a motiváció legalább egy leheletnyi (a kaja nem főzi meg magát ugye, meg hasonlók), ott persze működik, de így hosszabb távra nem nagyon vannak ötleteim, amihez túlságosan motiváció kéne.