Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A vallás mint szimbólum, hazugság és hatalom
2011. május 08. vasárnap, 0:19 | Aditi

1. Annyi "vallás" van, ahány ember, mert amit az ember a vallások segítségével keres végül magában és maga által találja és éli meg. Csak így válik élővé és megélhetővé, hitelessé és taníthatóvá a tanítás, a "misztikus" kapcsolatunk a Mindenséggel.

2. Minden a kivetülésünk. Azok nagy vallások amikkel találkozunk szintén tükrök. Egy-egy tanítás arról, ami bennünk van. Egy egy oldala, arca a tudattal, tudatosságunkkal való kapcsolódási lehetőségeinknek. A nagy egész része. Amivel csak összefutunk, nem véletlenül van. A sok kicsiből áll össze a kép, a tudás, amit gyűjtenünk kell, önmagunk teljessége.

3. A magyarság nem keresztény vallású, csak hajlandó és kénytelen volt azzá lenni. Személy szerint rendkívűl örülök Jézus létezésének, és mindannak, amit tanított, és élete példáját a legfontosabb, központi tanításnak tartom, ami nélkül semmi sem működik, és semmilyen más tanítás sem. De a Magyarok vallása a sámánizmus, amiben az összes vallás gyökerei megtalálhatók, és összefoglalhatók. A vallások szimbolumokkal élnek, hogy a belső erőinkre felhívják a figyelmet, és az összes szimbólunm, lett légyen az európai, ázsiai, amerikai.... a természet jelenségeit és törvényeit mintázza, csak kicsit mesésebb köntösbe bújtatva, hogy a sok gyereklelkű ember értse. Ezzel egyébként szerintem még jobban eltávolítja őket az igazságtól, de ez magánvélemény, lehet h csak személyiségemből adódik, hogy szeretem lecsupaszítva látni az igazságot, sallangoktól mentesen.

Húsvét: feltámadás, újrakezdés, megújulás, újjászületés, tavasz, a Nap, a Napforduló ünnepe. Annak a megmásíthahtatlan élet-törvénynek a szimbóluma, hogy a Földi világ örök körforgásában nincsen halál, minden, ami meghal átalakul és újjászületik, végtelen és határtalan erők forgatják a duális világot, amelybe folyamatosan transzformálódik.

A Sámánizmus nem misztifikál, nem mesél történeteket, meséket, és nem intellektualizál. Megfigyeli és tiszteli az életet, az élet törvényeit, és aszerint tanít élni. A valóságban van. Ez a legközelebbi kapcsolat a Mindenséggel ("Istennel"), a legrövidebb út a jó élethez és önmagunk belső világához. Nem kell hozzá ész, csak szív. A régi Magyarok ezt gyakorolták, olyan sikeresen, hogy szellemileg messze fejlettebbek voltak mint az összes nép a Kárpát medence környékén, és egyébként társadalmilag és kulturálisan is egy egységes, fejlett, jól működö (nem véletlenül vándoroltuk végig Ázsiát meggyarapodva és új földet keresve) nép voltunk.

A kereszténység hatalommal való ránk-erőltetése elvette a Magyarok erejét, felborított egy működő rendszert, ami megélt volt, és nem pusztán elmondott és eljátszott. És hiába tanította Jézus is ugyanazt, a nyugati kereszténység nyelve, főleg 1000 évvel Krisztus után, vértől és hazugságtól beszennyezve olyan volt nekünk, mint ha Kínai lett volna.

A Magyarok önként odaadták az erejüket másoknak, önmaguk ellen fordultak, ahelyett, hogy kiálltak volna maguk mellett, ahogy addig. És amit ma látunk, hogy történik az országunkkal, még mindig ennek az ismétlése. És még mindig ünnepeljük.

Nem olvastam az 1000 éves átok c könyvet, de valószínűleg erről szól. És valószínűleg azért 1000 éves, mert most van itt az ideje, amikor lejár. Mert az is egy szellemi törvény, ember által meg nem másítható, hogy egyszer minden fátyol lehull, és a Nap minden éjszaka után újra kél. Amikor a Magyarság már eleget szenvedett ahhoz, hogy öntudatra ébredjen végre, meg fog történni. És a hozott és örökölt tudatosságunk, amely bennünk szunnyad, akkora erő, ami vérségen és testen felül áll, elsöpri majd a hazugságokat s megtisztít minket újra, hogy igazi természetünkre ismerhessünk újra.

4. Jézus nem alapított egyházat, azt az egyház találta ki és tanítja az embereknek. Jézus egyháza önmaga volt és minden egyes tanítványa, és minden egyes ember, aki követte a példáját és megkereste magában a szeretetet és tudatosságot, amire az ő élete példája, hozott feladata és tudatossága tanított. Jézus alázatos volt, tudta, hogy ő is csak ember és ezt az alázatot tanította mindnekinek. Őt is kísértette az emberi része és neki is meg kellett küzdenie magával. Ő sem mentesült az élet törvényei alól, a hús és a vér törvényei alól, és élete példájával tanította hogy önmagunkban, a saját, egyéni életünkben van a kulcs a szabaduláshoz.

Namaszte