Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez szerintem különbség,hogy mi döntjük e el,vagy Isten beleszól
2011. május 07. szombat, 19:23 | Éva.   Előzmény

Ez szerintem különbség,hogy mi döntjük e el,vagy Isten beleszól ezekbe a dolgokba.
Mert ha a te álláspontodat vallanám,hogy az ,,ő tudtával'' történnek ezek,akkor tulajdonképpen legalizálnám ezeket a dolgokat,hiszen Isten is így akarta:)
Pedig nem akarta így,ezt az adott ember akarta így, nem Isten. Mert ha Isten ilyeneket akarna,akkor erről szólnának a tanításai,de hát épp az ellenkezőjéről szólnak.
Tehát én nem tartom helyesnek ezt a gondolkodást,hogy azzal legalizálod ezeket a cselekedeteket,hogy Isten tudtával ,beleegyezésével történt. Lehet ugyan ,hogy Isten mindent tud,dehogy nem ezt akarja az biztos. Se nem a háborúkat,hogy az emberek marják,öljék egymást. Ezt mind az ember akarja,mert olyan amilyen ,és pont azért mert nagyon is eltávolodott az isteni mivoltjától,vagyis Istentől.
Bizony,hogy van távol és közel Istenhez,mert amikor nem az ,,isteni lényem vezet,akkor bizony eltávolodom Istentől,és fordítva.

Egy rablógyilkost mentegethetünk ugyan a nehéz gyermekkorával,de egy biztos,hogy nem az isteni elvek szerint cselekedett,de még egy bankár sem ,aki a rászorulókból próbál eléggé tisztességtelen hasznot húzni. Azért Istentől vagy az ő ,,isteni mivoltjuktól'' eléggé eltávolodtak,egyébként ugyan nem ilyenek lennének a tetteik,amit mégsem mondhatnánk Isten által vezérelt cselekedeteknek.
Ellenpéldaként meg felhozhatnám Teréz anyát,akinek tán nem vitatott,hogy a cselekedetei az
isteni elveket tükrözték,vagyis ő ezáltal sokkal közelebb volt az ,,istenihez'',/mert át is hatotta őt ,benne élt/, mint az ellenpélda/a rablógyilkos,vagy a bankár/ .Őket bizony más erők mozgattak,nem pedig Isten.
Erről szól a világ,lehet választani,ezért kaptunk szabad akaratot.Pont mert Isten nem szól bele semmibe,az emberre lett bízva,kit szolgál. Nem a legjobb megfogalmazás,de érthető,ha valaki
meg akarja érteni. Persze mindenki azt gondol amit akar. Én ezt gondolom.

Viszont ezzel,hogy már többedszer kijelented,hogy hitetlenek vagytok,ezzel sértesz engem.
Nem ismerheted az én hitemet,nem tartom ezt helyesnek,hogy csak azért mert nem vagyunk veled azonos platformon,azért hitetlennek nevezz minket.Ez ,hogy egyet értünk e egy olyan véleménnyel,ami nem is biztos hogy helytálló,ez nem lehet értékmérője a mi hitünknek.
Csak és kizárólag olyan értelemben ,hogy neked nem hiszünk el valamit,de ez a hitetlenség ez ennél sokkal többet jelent.Ezzel az Istenbe,isteni tanításokba,isteni értékekbe vetett hitemet vétózod meg.És itt mindenkiét.Vagyis kicsit oda kéne figyelni a megfogalmazásokra.