Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Én is így gondolom,mert ezek még tiszta tanítások,és /miután 30
2011. május 07. szombat, 17:03 | Éva.   Előzmény

Én is így gondolom,mert ezek még tiszta tanítások,és /miután 30 éve foglalkozom ezekkel/,ki merem mondani,hogy a végszó mindegyiknél ugyanaz. Nem az alapvallásoknál,mert azok egyike másika kissé degradálódott,hanem bármelyik vallás magasabb rendűbb misztikus irányzatánál.

A new age,már most vallás,/már most is nagyon sokan választották/ de egy ilyen katyvaszból sajnos nem nőhet ki adekvát letisztult tanítás.
A new age-nek nem az a baja ,hogy sokszínű,hanem az ,hogy fél műveltségen alapuló ,innen is onnan is csipegetünk egy kicsit,de az igazi tanításról fogalmunk sincs,ráadásul még saját agymenéssel is megspékeljük,szóval ebből a zavaros levesből valódi tiszta tanítás soha sem lesz.

Szerintem a kereszténységet,és a zsidó vallást kéne megreformálni,mert a kereszténység eléggé vulgarizálódott,a zsidó vallásban meg az csúszott félre,és az okozza ezeket a kibékíthetetlen ellentéteket,hogy nem a Mózesi tanításokat követték,hanem a ,,bölcsiket'',a farizeusokat és azok a tanítások /meg kell nézni,el kell olvasni a Talmudot/,teljesen szembe megy a Tórával,Mózes tanításaival,ami az ő adekvát ,tanításuk,vallásuk lenne.

Viszont mindkét vallás magasabb vonulata,a keresztény misztika,és a zsidó kabbala is, megtartották a tanítás tisztaságát,és ugyanúgy kimondják a legmagasabb lényeget ahogy azt a keleti vallások magasabb vonulatai.

Tehát szerintem is igaza van ramaniovicsnak.
Van miből választanunk,itt vannak ezek a magasabb rendűbb utak,amik még nem degradálódtak, Mindenki a hozzá legközelebb állóból választhatja,és lehetetlenség egy világvallás,amit mindenkinek lenyomnának a torkán,ez abszurdum,ráadásul egy teljesen elferdített ,kiforgatott katyvaszból. Úristen,mi lenne akkor már ezzel a világgal???
Remélem Miki ezt csak a provokálásunkra írtad,és nem komolyan gondoltad?:D

Ahhoz,hogy a nyugat visszatérjen a kereszténységhez,ahhoz teljesen meg kéne reformálni,ezt a degradálódott ,elvulgarizált vallást. A tiszta tanítást kéne közvetíteni,és és nem ködösíteni, engedményeket tenni,hogy ne lógjon ki a lóláb,hogy bort iszom,és vizet prédikálok.
És ez nem csak az egyház szolgáira/papok/ vonatkozik,hanem magára az egyházra is.
És nem csak erről van szó,mert ahány ember olvassa a Bibliát,annyiféleképpen értelmezi.
Ez nem egy érthető egyenes tanítás közvetítése így, és nem lehet mindenkitől elvárni,hogy vesse bele magát a katolikus teológiába például, /ahol elmagyarázzák a különböző olvasatait/ hogy megértse ezeket a tanításokat.
Tehát egy egységes érthető tiszta tanítást kéne adni,és semmi engedmény,hogy jaj de nehéz ezt megcsinálni,és majd könnyítünk rajta,és ezzel degradáljuk az egész tanítást.
Úgyhogy szerintem a jelenlegi egyház erre már nem lesz képes,és ennek megvannak az okai,de ebbe most nem mennék bele.

Részemről nem kérek a new ages levesből,még lábvíznek sem használnám. Nem akarok ezzel senkit megsérteni,remélem egyszer majd rájön mindenki,hogy miért.Azért mert ellentanítás,mivel elferdíti az eredeti tiszta tanításokat,és ellen beavatás,és aki ebben részesül,az már magasabb szinten beavatathatatlan lesz. Vannak sajnos vissza nem fordítható dolgok.Ezért kell jól meggondolnia az embernek a szabad akaratával ,mit választ? Isten felé megy,vagy egyre inkább el tőle.Ugyanis nem babra megy a játék,bár a new age ezzel is próbálta félrevezetni a híveit,mint annyi mással is.

Az összes létező fontos dolgot,amit tudnunk kéne,mindent félremagyaráz:karma,dharma,reinkarnáció,
szabad akarat,az összes létező vallást lehúzza és kiforgatja...és sorolhatnám. Ez egy külön blogot érdemelne a new age hazugságai,és félrevezetései /mint ellentanítás,ellen beavatás/,de biztos van is ilyen az oldalon. Ahogy ismerem Sanyit,nem hiszem ,hogy szó nélkül hagyta volna ezt a sok mocskot,hazugságot,ostobaságot./elnézést a hívektől/

Miki,edd meg amit főztél!:DDDDDDDDDDDDD