Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Nagyon hasznosak a számomra ezek az ismeretterjesztő gondolatok,
2011. május 06. péntek, 8:11 | HajduM   Előzmény

Nagyon hasznosak a számomra ezek az ismeretterjesztő gondolatok, de határozottan ki kell jelentenem, hogy ez a mondatod „így már biztosan látod, hogy a kereszténység Jézus-imádata sem más, mint egy bhakti-jóga technika” nem állja meg a helyét.

Látszólag akár lehetne ez is, de a kereszténység nem Jézus imádata.
Jézus maga a tanításaiban állandóan és folyamatosan az Isten felé fordítja a figyelmet, tehát egy magánál nagyobb hatalom felé, ez akkor is így van ha olvashatjuk, hogy az „atya és én egyek vagyunk” mert ennél dominánsabban kifejezésre jut, hogy „én vagyok az ajtó, senki nem mehet az atyához csak is általam” míg Jézus maga útként fejlődésmenetként jelöli meg „magát” a célt az „Atyára” mutatással jelöli meg, soha nem önmagát. A New Age-es spirit káosz kialakulásához nagyban hozzájárulnak ezek a tévedéseken alapuló kijelentések.

Míg én nagyra becsülöm a tudásodat és a munkásságodat amivel sikeresen felépítetted ezt a platformot, de de nyilván a magad „szemüvegén” keresztül látszik csak Bahti Jógának a kereszténység.

Míg a kereszténység is nagy hangsúlyt fektet az önismeretre és az önmegvalósításra, csak éppen nem az embert önmagát jelöli ki célul. Hanem minden esetben Istent. Ez akkora különbség, hogy nem lehet mellette elmenni szó nélkül…

A kereszténység szempontjából önmegvalósított ember az a „szellem-ember” aki élete, vagy életei során alkalmassá vált az istennel való személyes együttlétre, tehát minden tekintetben elérte azt a minőséget (ez krisztus), vagyis az Isten-állapotot. Tette mindezt nem egyedül a maga útjain, hanem Isten által biztosított eszközökkel, és a kijelölt úton, Tehát Jézus tanításai és a Szent lélek vezetése (iránymutatása) által.

Pontosan Jézus az aki kijelenti, hogy az egyháznak Krisztus a feje, nem ember, ez vonatkozik minden a világom működő vallási felekezetre, hogy tehát nem egy embert kell vezetőül választani, hanem a szent lélek vezetése és Jézus tanításai által Krisztust. /Jézus az ember, Krisztus a feltámadott Isteni minőséget felvett egykori Jézus/
Tehát Istent kell követni, célul kitűzni, nem pedig önmagunkat végső célként. Hogyan is juthatnánk Isteni (megvilágosodott) állapotba, ha az ember nem jelöl ki magánál magasabb célt?