Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Elnézést de erre mindig felkapom a vizet amikor valaki
2011. május 06. péntek, 3:58 | Éva.   Előzmény

Elnézést de erre mindig felkapom a vizet amikor valaki szemrebbenés nélkül kijelenti ,hogy ,,én Isten vagyok''.

Persze mindenben ,mindenkiben ott van az Isten valamilyen módon,hiszen minden létezőben tulajdonképpen az Isten inkarnál. De...Az nem jelenti azt, hogy én akkor Isten vagyok,azt az állapotot meg is kéne valósítani,merthogy aktuálisan nem abban vagyok:) Az édes kevés ,hogy tudok róla.
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Minden ,,Önmegvalósítás " végcélja ez,de ezt az állapotot meg is kell valósítani,és mindaddig csak lehetőségként lehet róla beszélni,mert hiába vagyok Atman,ha nem azt az állapotot élem meg.Tudni ,tudhatok róla,de az még nem átélés.
Bizonyos meditációkkal esetleg átélhet ebből valamit az ember,de ez csak átmeneti,pillanatnyi,és korántsem teljes állapot.
Akkor valósítja ezt meg az ember,ha ez állandó lesz.
Erre hajt a jógi ,buddhista,meg aki üdvözülni készül,meg mi is itt állítólag. Akkor mire ez a nagy felhajtás ,ha már úgyis istenek vagyunk???

Tudom,hogy mire gondolsz,hogy a BRAHMAN és az ATMAN egyek.Igen ezt kimondja az Advaita Védanta,
de azért tudni kell a tanítást,hogy hogyan értik ezt. Nem azt mondja,hogy én is Brahman vagyok ! -bocsánat,esetleg leszek,ha brahmanná válok.

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/shankara.html#2

Viszont a buddhizmus azt mondja nem vagyok Atman,mégis van megvilágosodás,és sorolhatnám a többi tanítást is,melyik mit mond,és hogyan lehet megvalósítani az isteni állapotot,csak nem akarom elvinni a blog témáját./untig elég ami be van linkelve,mert ők akik ezt állítják ,de meg kell valósítani.
Csak ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni:)