Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
spiritosaurus képe
Tehát ők is naivak voltak mielőtt megtörtént az incidens. Ezt te
2011. május 05. csütörtök, 15:11 | spiritosaurus   Előzmény

Tehát ők is naivak voltak mielőtt megtörtént az incidens. Ezt te mondtad.

A naivságnak általában csalódás a vége. Idézőjel nélkül. Szóval akkor miről beszélünk Sanyi?

Arról, hogy hogyan szembesültek naivságukkal és esendőségükkel, aztán végül önmagukkal? Akkor a guru végülis tette a dolgát, nem? Más kérdés, hogy a tanítvány utána milyen téveszmékből építi fel a vádait.

Swami fogadalmat meg igazi "szent" nem fog tenni soha.. Eleve ez a fogadalom egy álszent hülyeség, már neharagudj. Aditi tökéletesen jól leírta, ha valamiről úgy érzem, hogy lemondok, az egy belső dolog, nem fogom világgá kürtölni fogadalomként, hanem egyszerűen fogom magam és lemodok róla. Szó nélkül, magamban. Aztán a külvilág max észreveszi, ha akarja. Én már eleve oda se mennék egy olyan tanítóhoz, akit azért hívnak tanítónak, mert hatalmas Swami fogadalmat tett, meg ilyenolyan papírja van a dologról. Hagyjuk már, ez nevettséges. Kezdem én is látni, amit Ádám mond, hogy mennyire egy csőlátású, irányított maszlaggá válik szép lassan a spiritualitás is. Ha papírod van róla, meg saját igazolt meditációs technikád, meg Swami fogadalmad, akkor igen, egy mester vagy. Ezzel a Swamizással eléggé bekategorizáltál egy bekategorizálhatatlan dolgot szerintem.

A témáról meg továbbra is azt mondom, hogy két ember kell egy ilyen szituációhoz. A naiv ártatlan, manipulálható áldozat pont ugyanannyira része, mint az esetleges perverz, pedofil guru. Zsák a foltját megtalálja. És ha nem akarok lefeküdni egy guruval, akkor nem fogok. Ahogy a képeken elnézem ezeket a tanítókat, két pofon, és 3 napra kómába esnek. Törékeny emberek, nem díjbirkózók, akiket ne tudna magáról akárki lelökni, hacsak nem őt is hajtja valami a dologra... Talán a kis naiv egója, hogy na ettől aztán micsoda hírnevem lesz, életem végéig táplálkozhatok abból a sok sajnálatenergiából, amit majd kapok. Érdekes a gurukat baromira nem érdeklik ezek a hírek. Persze, mert hidegvérű, pszichopata erőszaktevők, mi?

És mint mondtam, a társadalomnak baromira nem érdeke, hogy ezeket a tanítókat az egekbe magsztalja. Azt kap mindenki a médiából, amire vágyik, amin egy jót csámcsoghat anélkül, hogy magába nézzen. Ha mindent elhisztek a médiának, akkor legalább olyan naiv, manipulálható emberek vagytok, mint szeegény megerőszakolt tanítványok, úgyhogy jól vigyázzatok, mert bármelyik csoporttréningen megeshet a baj. A Tiéden is Sanyi, grrr... :D

Ja és még egy dolgot megjegyeznék: egy ilyen "trauma" általában mélyen a felszín alatt nyom tüskét a "sértettbe". Szóval ha tényleg erőszak lenne, akkor az ádozat utána több, mint valószínű, hogy nem a nyilvánosság elé állna, hanem pszichológus elé. Pláne, hogy megtört a hite a spiritualitásban, hisz imádott guruja megfektette két medi között... Valószínűleg depresszívvé válna és magába fordulna, nem a médiához. Ha van ereje a média elé állni, akkor teljesen más hajtja, mint a sértettség. Önös érdekek. Ha tényleg megerőszakolnak, sokkal nagyobb horderejű bosszún törnéd a fejed szerintem, minthogy odaálsz egy riporter elé, és egy egész világ előtt elmondod a szerinted történteket. Hisz tudod jól, hogy a gurudt baromira nem érdekli, mivel vádlod. Vagy ha nem töröd bosszún a fejed, hanem belenyugszol, elfogadod, akkor meg megint csak nem állsz a média elé. Nekem ez sántít. Szerintem egész egyszerűen egy olyan társadalomban élünk, ahol nem elfogadottak a kézzel fogható bizonyítékok nélküli "áltudományoknak" nevezett dolgok, ezért igyekszenek minél jobban lejáratni azt. Szerinted mennyi pénzt kell ajánlani egy nőnek, hogy színészkedjen egy sort? Szerintem annyira azért nem nagy összeget ahhoz képest, amennyi tőkével azok rendelkeznek, akiknek érdeke a spiritualitás "lejáratása"...

De ki tudja, mi az igazság. Megmondom őszintén, engem nagyon nem is érdekel. Ez is csak egy csinált probléma, ami azért van hogy legyen mire figyelnünk magunk helyett. Ha igaz, ha nem.