Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Mit akarunk mi valójában a mesterektől? Hogy mondjon valami nagy
2011. május 05. csütörtök, 2:27 | Ademon   Előzmény

Mit akarunk mi valójában a mesterektől? Hogy mondjon valami nagy igazságot, amibe aztán lehet kapaszkodni, ami hitelesíti az életünket, vagy a cselekedeteinket? Tán lehet majd rá hivatkozni, hogy ezáltal "igazabbnak" érezzünk magunkat?

Mi itt a valódi cél? Egy ilyen megvilágosodásos dolog, amiről az okos kereső jól tudja, hogy csak akkor ismeri meg az ember igazán, amikor eléri, és csak akkor tudja meg, hogy megérte-e egyáltalán a fáradságot?

Egyre inkább azt látom, hogy a spirituális keresők mennyire is irányítva vannak egy olyan dolgok által egy felé amiről szinte semmit se tudnak. Az egyetlen motiváló erő az, hogy van egykét ember aki a szokásosnál különlegesebb, és a hatásuk elég ahhoz, hogy a bizonytalan hétköznapi embert az addigi illúzióiból kirántva belevigye egy másik világba ami lehet, hogy pontosan ugyanolyan illúzió.
Minden szép és jó amíg kiderül, hogy a Mester is csak ember, és a sok különleges dolog nem más pusztán mint kivetítés a kereső részéről. A mindennapi élettől gátlásos robottá vált ember végre talál valamit ami célt ad az életének, és elég nagy dolog neki, hogy helyrebillentse az önbizalmát.