Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
gyerekkori hatások
2009. május 08. péntek, 21:58 | Kirsikka   Előzmény

Írtad, hogy fontos milyen hatások érnek minket bölcsi/ovi/iskola alatt. Számomra azért fontos ez a kérdés, mert művészettel foglalkozom -női, érzelmi oldal, illetve annak levetülése-, ebben is nőttem fel (anyukám zongoratanár). Nálunk elég gyakran előforduló panasz-téma, ahogy fojtják el a művészetek oktatását. Mindenkinek nyelveket kell beszélnie, meg informatikát, ezt-azt amazt tudni, és fogy a gyerekek zenei-képi, fantáziai fejlesztése, meg egyáltalán az odafigyelés erre. És akkor felnőtt korban ha van lehetőség(!) elmennek művészetterápiára.... mert tényleg az.

A két oldalról: azt vettem észre, hogy van bennem jócskán a férfi én, viszont a legtöbb tulajdonságomban meg tipikus nő: csicsergős, érzékeny vagyok, szeretek gondoskodni... van egyerős érzésem, hogy előző életemben férfi voltam, a Párom pedig nő. Mostanában egy itt olvasott technikát gyakorlok rendszeresen: mikor félek egyedül az utcán sötétben, előkapom a férfi énem és kiterjesztem. Fantasztikus biztonságot érzek. Szinte egy külön önálló bombabiztos aurát! Köszönet érte! :)

és még valami: itt is és más területeken is jellemző, hogy a nők vannak többségben (gondolok a művészetekre is és az ezotériára is), mégis az élbolyban férfiak vannak. Vajon miért? Gyerekek, család, sokfelé figyelés, sok teendő, mellékágak elterelnek bennünket attól hogy igazán tökélyre vigyük az ügyet? hogy 100%-ot beleadjunk? Vagy csak a társadalom miatt a nők egyszerűen titokban maradtak?