Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
modern rabszolgatartás
2009. május 08. péntek, 14:16 | jaguar

Egyébként erről az országok erőforrásainak kizsákmányolásáról asszem az új Zeitgeistban beszélt egy "gazdasági bérgyilkos". Ez így működik, erről szól: az Európai Unió rabszolgái vagyunk..
Vagy ott van Orwell 1984-e, ez a vesszőparipám, de egyre világosabban körvonalazódik ki az a világ, minden apró részletében (és a "csokiadag" is egyre kisebb, persze a reklámok úgy tálalják hogy többnek hidd).

Nem emlékszem hol olvastam a hetekben egy elgondolkodtató dolgot: az ókori klasszikus demokráciák nyíltan rabszolgatartó társadalmak voltak - ez tartotta fenn ugyanis a jólétet. Ma már ezt nem lehet megcsinálni, főleg Európában, ezért ma már a burkolt rabszolgaság megy. És ebben csücsülünk már, most is, ebben a pillanatban. A javainkat, erőforrásainkat eladják jelképes áron az EU fejeinek és onnantól oda folyik a profit. Plusz, piac vagyunk nekik, megölik az itteni gazdaságot, hogy ne versenyezhessünk a termékeikkel, hanem vegyük csak azt. Kizsákmányolás ez úgy, hogy közben még a társadalmat is megosztják. Az a gyanúm, hogy ez a két oldal, két nagypárt mesterségesen fenn lesz tartva a jövőben is, egyik sem fog tudni teljesen felülkerekedni a másikon. Egy idős nénike beszélt nekem nemrég erről, hogy a régi rendszerben is ugyanígy megosztották a magyarságot, csak akkor a városi embereket uszították a vidékiek, a parasztság ellen. Ez a módszerük.. De kiknek is pontosan?
Á, jó kis téma ez, ebbe is bele lehetne menni mélyebben.