Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
mit kell a múltból továbbvinni?
2011. április 27. szerda, 20:53 | Michaelita

A mai napon napközben is elgondolkodtam ezen a témán...

S arra jutottam, hogy meg kell/kellene tanulnunk, hogy a multból csak a tapasztalatokat, a lelki és szellemi értékeket vigyük tovább (pl. olyanokat, mint az együttérzés, bátorság, szeretet, odafordulás, megértés, mások tisztelete, elfogadása,...)

S mégis mikor ragaszkodom a tárgyakhoz, tárgyi emlékekhez? Amikor ezt a tapasztalást, ezeket a lelki mélységeket nem tudtam átélni a lelkem/szívem mélyéig. Akkor valami pótlék féleként ragaszkodom a múltból elmentett tárgyakhoz/dolgokhoz.

Ademonnak igazat adok, hogy egyszerű összefüggései vannak a dolgoknak és nem kell agyonbonyolítani.
Agyalhatunk rajta, hogy vajon mivel vonzotta be... de azok csak vélekedések lesznek...és merő találgatások és nem is biztos, hogy bonyolult a magyarázat és nem is biztos, hogy van karmikus összefüggés... meglehet, hogy csak az erős/intenzív ragaszkodás és a félelem, hogy elveszítheti a megszerzetteket, már önmagában elég volt ahhoz, hogy magához vonzza a történteket.

Azért én Jézust kihagynám ebből az összefüggésből, mert ugye azt tudjuk (??ugye tudjuk??), hogy Jézusnak nem volt hozott karmája, hanem a mi (emberek) karmája miatt történtek meg vele a dolgok.
Meg a szellemtudomány azt is tudja, hogy Jézus a nathani ifju inkarnációja, amely azt jelenti, hogy tiszta volt lelkileg, amennyire csak egy első születéskor tiszta lehet egy lény. (Ebből következik, hogy saját karmája nem volt, max. a szülőkön keresztül kaphatott generációkról áthozott karmát)