Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Át tudom érezni a fájdalmát, de azt érzem, hogy ettől még boldog
2011. április 27. szerda, 8:43 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Át tudom érezni a fájdalmát, de azt érzem, hogy ettől még boldog életet fog élni és ha elfogadja a történteket, akkor sérülés nélkül tud tovább élni, persze kicsit másképp, mert közben rengeteget fejlődik a mostani szenvedése által. Valamiért ezt kell megélnie, ezt kell megtanúlnia feldolgozni... érhette volna sokkal-sokkal nagyobb baj is. Talán túlzottan ragaszkodott az anyagi világhoz, a történtek átélése rádöbbentheti az igazi értékre.
Aki saját életéért, vagy közeli szerette életéért, teste épségéért aggódott már úgy igazán, az tudhatja, hogy ami kézzel fogható "érték", az nem számít. Az ép testben ép lélek az érték, nem az anyagi javak, azok felhalmozása, gyűjtögetése... bármilyen kedves emlék is. Nekem is vannak emléktárgyaim, ritkán előveszem őket, de soha semmi törés nem érne, ha soha többé nem foghatnám. Az emlékemben ott van minden, ott bármikor elérhetem, ha szükségem van rá. Lelki szemeim előtt bármikor láthatom, amit szeretnék, és míg élek, nem tudom elveszíteni.
Az embert sok csapás érheti, de amíg van egészsége, tud szeretni, hinni, bízni, teremteni, boldog lehet!!

/Én is gyűjtögető voltam, de mióta gyerekeim vannak, leszoktam róla. Sokkal fontosabbak ők.
Átéltem már többször azt a tehetetlen érzést, amikor bármit odaadtam volna szeretteim épségéért... azt a lelki tipródást nem kívánom senkinek, mert attól minden fizikai fájdalom elviselhetőbb!!! teljesen más ilyen szemszögből nézni egy sikeres fiatalember tragédiáját. /

muszi