Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ha te a hagymás rostélyosnál tartasz,nincs azzal semmi baj,azzal
2011. április 26. kedd, 11:15 | Éva.   Előzmény

Ha te a hagymás rostélyosnál tartasz,nincs azzal semmi baj,azzal van a probléma,hogy nem fogadod el az emberi létezés magasabb szintjeit.
Pedig annak a szentnek /akiről Sanyi beszélt/semmi baja nem lenne azzal,hogy te még a hagymás rostélyosnál tartasz.

Én látod nem vagyok szent,és egyre inkább elgondolkodom a véleményeiden, hogy hogyan lehetséges így gondolkodni,azután a mindent átfogó univerzális egységélmény után ,amiről mindig beszélsz.
Tudod egy ilyen után alapvető változáson esik át az ember,és valahogy már
sehogy sem dagonyázik ennyire az anyagban ahogy te,mert egy ilyen megélés
az egy hatalmas spirituális emelkedést hozna.

Tudod mielőtt kinyitottam a gépet pont azon gondolkodtam Kati csakrás blogjában adott válaszod miatt,és már jó pár,,viselt'' dolgod miatt,hogy már
éppen ideje lenne bizonyos dologokra felhívni a figyelmedet:

Például arra ,hogy rendszeresen kiforgatod a saját szád íze szerint amit az emberek mondanak,hogy folyamatosan kérdezhess és fenntarts egy olyan vitát,amit a kiforgatásoddal tulajdonképpen te generáltál.
Az ember egy ideig türelmesen próbálja neked magyarázni,hogy nem azt mondta,de nem tágítasz,és valóban igaza volt Katinak,hogy az ilyen beszélgetések rengeteg energiát visznek feleslegesen.

Aztán van egy érdekes szokásod.Ha valakit kritizálnak valamiért,akkor rögtön megvéded,de csak a jelenléted kedvéért,mert meg sem nézed mit védsz.
Tipikus példa erre a csakrás blog,csak már nem akarom Kati blogját teljesen szét offolni,ezért ide írom. Meg sem nézted mi volt a kritika oka csak rögtön megvédted a teszteket ,hogy ki kell próbálni.-
Azt fel sem fogtad,hogy a kritika az volt,hogy nem jók a tesztek,meg is lett indokolva miért,és hogyha hibás teszt alapja a kiindulás,akkor az eredmény is hibás lesz.
Mindez neked nem számít,nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyod,és
azt mondod ki kell próbálni:)))

Ugyanakkor ,ha nincs kritika,elfogadjuk teljes mértékben valamely írást,akkor te azonnal ott vagy,és kritizálsz...
Most erre ugye mit mondjak,hogy ne úgy nézzen ki ,hogy valami bajom lenne veled ?:)
Egy állandó szereplési végy ,ami nem baj ,vagyunk ezzel így egy páran,de akkor viszont legyél következetes,és ne csak azért gyere hogy ellenkezz,bármi vanis ott tartalmilag.

Ha a szeretetről van szó,akkor rögtön kiakadsz,és folyamatosan értetlenkedsz,
olyan dolgokat generálva,amikről éppen hogy nem is volt szó. Csak a te
kibékíthetetlen ,meg nem értett ellentétedet mutatja a szeretettel kapcsolatban.
Van még egy ilyen kardinális dolog,amivel szemben teljes értetlenséget tanúsítasz,talán ezek megvalósítása lenne az életfeladatod,de nem forszírozom ezt már tovább,mert a végén azt hiszed,hogy haragszom rád:D

Még egy dolgot említenék,hogy amikor Violettáékkal állt a bál ,és mindenkivel minősíthetetlen hangon beszélt,akkor te előálltál ,,hogy érdekes engem miért nem zavar ez az egész''?
Na most ez megint a tipikus kitűnni vágyásod a közösségből,a te különbözőséged minden áron való hangsúlyozása,mert itt nem is azon van a hangsúly,hogy zavar,vagy nem zavar,de közben észre sem veszed hogy egy olyan dologgal vállaltál közösséget,amikor valaki minden ok nélkül,pusztán hiúságból,a sárga földig igyekezett mindenkit lerántani,minősíthetetlen,
ráadásul légből kapott vádakkal. És te erre helyeseltél?/megincsak átgondolatlanul/

Visszatérve a hozzászólásodra:

,,Megint azt mondom: Könnyebb tudatlannak és egoistának bélyegezni valakit vagy valamit, mint elfogadni, hogy az életnek az agresszió, a hatalom,az erőszak ugyanúgy eszköze, mint a szeretet, empátia és a megértés.''

Igen, csak az életnek szintjei ,minőségi szintjei vannak.
Az agresszió ,hatalom,erőszak,egy alacsonyabb szintű életnek a természetes velejárója,míg a szeretet,empátia,megértés,már egy magasabb minőségi szintű életé.
Nagyon csodálkozom,hogy egy kalap alá veszed ezeket a dolgokat és meg sem fordul a fejedben,hogy ezek együtt semmiesetre sem fordulhatnak elő,mert egyik kizárja a másikat.
Egy agresszív hatalomra éhes ember,képtelen az empátiára, megértésre, szeretetre,és fordítva.
Te ezt ennyire nem érzed,vagy a vita hevében teljesen képtelen vagy a gondolkodásra?

Ha azt a szmájli avatárt azért tetted fel,hogy e miatt türelmesebbek legyünk
a ,,megnyilvánulásaiddal'' szemben,akkor rendben van,de ha esetleg úgy gondolod,hogy a személyiséged jellemzője lenne,akkor erősen buzdítanálak az önismeretre,és az önmegvalósítással való foglalatosságra.
Hátha akkor egyszer csak természetesekké válnának ezek a dolgok ,amikhez ilyen értetlenséggel fordulsz,s emiatt folyamatos vitákat generálsz.