Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az erőszak az élet nem tiszteléséből fakad.
2011. április 25. hétfő, 23:02 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Mi a helyzet az antilopot támadó oroszlánnal..."
Az Ő érdekét is megfogalmazhatjuk egyfajta tudatlanságként, de talán felfoghatóbb lesz, ha egy szent emberre gondolunk, aki annyira megvalósította már a nem ártást, hogy emiatt inkább nem eszik semmit sem. Mi legyen egy ilyen szenttel? Pusztuljon el, mert nem akar ártani?
Szerencsére a természetnek van erre is megoldása: Fényevés.
Ha annyira kinyílt más élőlények felé, hogy az együttérzése túlnőtt az életben maradás érdekén, akkor ez a nyitottsága képesség teszi arra is, hogy tisztán energiával életben maradjon.

Ha elfogadod ezt a működést, akkor visszatekintve az oroszlánra, a tudatlanság gyökeréből fakadó "egoizmusa" veszi rá, hogy a másikból táplálkozzon. Persze nem várunk el mást tőle mi sem, hisz ezen a tudatlansági szinten így működik.

De kb. ugyanezen szinten jár az antilop is, csak Ő most éppen az el-szenvedő oldalra született, hogy tapasztalja, tanulja a másik oldal élményeit is. Okkal és helyén van az, hogy életútjaik összefutnak. Tanulják az: "élni, akár más kárán is" működést, míg fel nem ismerik (majd valamikor emberként), hogy az életet büntetlenül elvenni nem lehet, az mindig visszahatást kelt.

Ha valaki megérti és megérik erre belül is, abból olyan béke fog áradni, hogy nem vonzza be a bántást, ártást, erőszakot. Mellette a vadállatok is szelídekké válnak, nem támadnak és nem félnek, mert nincs kiről visszatükröződjön a még feldolgozatlan tudattartalmuk. Sok szent minőségének velejárója az ilyesfajta csoda és ennek ez az oka.