Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
helyesbítés
2009. május 07. csütörtök, 6:42 | Bochecha   Előzmény

Kedves Gentle Jaguar!

Igazad van, nem fogalmaztam pontosan a címben. Amikor megnyitottam a topicot, még nem körvonalazódott bennem tisztán, hogy miről is szeretnék PONTOSAN beszélni, valószínűleg ezért nem is sikerült a jó megfogalmazás. :)

helyesbítve: férfi és női ASPEKTUSOK bennünk
Arra gondolok, hogy a 'klasszikus' női-férfi princípiumok közül közül kiben melyik milyen formában jelenik meg.

Egyrészt az is egy nagyon érdekes dolog, ami felvetettél, hogy mi az ami IGAZÁN nőies/ férfias, és mi az, amit csak a 'modern' társadalom kreált ebből.

Ha már szóba jött, hogy nézzük meg a magasabb spirituális szinten lévő férfiakat, ám legyen. :)
Én azt gondolom, hogy azokban, akik megvilágosodtak, vagy afelé haladnak, egyre inkább egyensúlyban van a női-férfi oldal.
Ilyenformán valóban "nőiesebbek", mint egy materiálisan gondolkodó, mai társadalmi normák szerint férfiasnak tűnni akaró férfi. Hogy miért? mert nem akarják elnyomni a saját női oldalukat, hanem azt is használják. Viszont azt nem mondanám, hogy a nő dominálna bennük, csak azt, hogy nincs bennük elnyomva a nő.

Azzal is egyetértek, hogy beteg társadalomban élünk, és hogy abszolút elcsúsztak a női-férfi szerepek, vagyis inkább azt mondanám, hogy félreértelmeződtek olyan irányba, ami tovább erősíti az egót.

A szívcsakrás dolog, amit írsz: szerintem arról van szó, hogy a Benned lévő Férfi és Női oldal kezd összhangban lenni.
Én pl sokkal inkább tartok férfiasnak egy olyan pasit, aki vállalja a női aspektusait is, mint egy általad felvázolt agresszív, felfújt egojú, érzelmeit ki nem mutató férfit.

Jézus:
Nem hiszem, hogy túltengett volna Benne a Női oldal, csak "egyszerűen" összhangban volt a Férfival. :)

szeretetettel: Bochecha