Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Lehet, hogy ezt megírom egy cikkben, mert nem két mondat. De
2011. április 21. csütörtök, 7:42 | HajduM   Előzmény

Lehet, hogy ezt megírom egy cikkben, mert nem két mondat. De köszönöm kérdésedet.
Azon gondolkodom, hogy miből lehetne megélni úgy, hogy ezeket az ember segítő és felemelő úgynevezett módszereket ingyenessé tegyem.
A pszicho-kungfu egy olyan megközelítése a mindennapjainknak, amelyben tökéletesen kiderülhet, hogy miképpen mozgunk együtt a világunkkal. Hogyan viszonyulunk valójában az akadályokhoz. Miként viseljük a minket ért sérelmeket, azt hogyan tudjuk feldolgozni. Hihetetlen élességgel rajzolódik elénk, hogy mi játszódik le bennünk amikor mi okozunk fájdalmat valakinek. Érdekes, hogy a fájdalom okozójának ugyan úgy fáj pszichésen, ami a másiknak fizikailag.

Ellenőrzött és nagyon letisztult formában adódik lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja milyen lelki aspektusai rajzolódnak ki Önmaga előtt, egy fizikai küzdelem kapcsán.

kidolgozott metodikája és menetrendje van mindennek. Megfelelő felkészítést követően, mindenki megfogalmazza a maga problémáját, ami ellen küzd, és kifejezésre jut, hogy hogyan is küzd az ellen ténylegesen...

Megdöbbentő élességgel rajzolódik ki az ember személyisége, hozzáállása, és a mód ahogyan megoldani próbálja a problémáit.

Mindenki küzd. Kivétel nélkül belül. Olyan energiák lappangnak bennünk, amit ki kell adni néha. Ahogyan egy pszichológus sem tesz egyebet, csak lehetőséget ad, hogy kibeszélje magából az ember a feszültségét.

A pszicho-kungfu arra is lehetőséget ad, hogy közben aprólékos gyakorlati önismerethez jusson az ember. És itt tényleg önismeretről van szó, mert minden az emberről szól, aki az adott helyzetben résztvesz.

A workshop alkalmával kielemezzük a delikvens harcát, milyen hibákat követett el, milyen lehetőségeket hagyott ki, megfelelően osztotta-e be az erejét, mit kellene másképpen csinálni, mind eközben ráismer, hogy egyáltalán akarja e azt a harcot? Vagy éppen felismeri önmagában azt az okot ami ellen harcol.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az eljárást.