Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
HajduM képe
Nem csak azért más, mert most én olvasom és értelmezem. Akkor is
2011. április 20. szerda, 23:31 | HajduM   Előzmény

Nem csak azért más, mert most én olvasom és értelmezem. Akkor is olvastam, csak egészen másra figyeltem. Tudod mire? Arra, hogy hogyan kerüljem el a poklot lehetőleg.

Csak azóta foglalkoztam a halál kérdéskörével egy kicsit és beleszagoltam más tanításokba is. Így mindennel együtt mondom, hogy most egy másik újszövetséget látok.

Illetve amit eddig is gondoltam egyre erősödik bennem, hogy az ó szövetséget ki kell takarítani belőle, minden utalást és ószövetségi magyarázatot, mert köszönő viszonyban sincs a két világ egymással.

Az ószövetség zsidó Istene Jehova, vagy Jahve, aki végig háborúzza és pusztítja a népeket a kiválasztottat előtérbe helyezve. És a zsidók tényleg kiválasztottak. Jahve kiválasztottai.

Az újszövetségnek nevezett szellemi környezetet pedig a szeretet az igazság és az élet jellemzi. Ezt az Istent nevezi Jézus atyjának, nem Jahvét.

Igen. Kezd kialakulni egy olyan Krisztiánizmus, amely mentes mindentől, ami ószövetségi.

Már ezek a szövetségek is nevetséges hazugságok.
Egy háborgó pusztító miként lehetne hirtelen a szeretet istene? Végig gyilkolja a történelmet aztán azt mondja: Na jó eddig ez volt, mostantól szeretjük az ellenségeinket :DDDD Ki gondolhatja ezt komolyan? Tudom, hogy sokan, de Én már. nem.