Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
wmiki képe
erre gondolsz? " Pál apostol levele a Korintusiakhoz Szólhatok
2011. április 15. péntek, 18:57 | wmiki   Előzmény

erre gondolsz?
"
Pál apostol levele a Korintusiakhoz

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a SZERETET.
"

Ez nem definíció :((

Valóban nem hoztak személyes megtapasztalást sem a kommentelők.
De gyanítom, hogy akire az írás szerzője gondolt, amikor azt mondta van olyan, aki jól csinálja, az: Sai Baba

Az állításodhoz nem szólok semmit, elfogadom, ha ebben hiszel, bár teljesen tudománytalan. Isten sem mérhető.