Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A pikkelysömör leggyakrabban a lelki védekezés testi megjelenése
2009. május 05. kedd, 14:28 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A pikkelysömör leggyakrabban a lelki védekezés testi megjelenése. Amikor az ember úgy érzi, hogy támadva van a külvilágból, akkor egy pikkelyes, pajzsos bőrréteget növeszt, hogy azzal jobban tudjon védekezni.

Ráadásul a nem túl szép látványú pikkelyesedés miatt oka lesz elvonulni, visszahúzódni, erre hivatkozhat, amikor el akar menekülni az Őt fenyegető világtól.

Amit írtál a megfelelésedről, az összefügghet ezzel. Azt gondolom, elsősorban az önelfogadást kellene gyakorolnod a végletekig, elfogadnod azt, hogy mások nem fogadnak el, nem lehetsz mindenkinek jó!

Az a fontos, hogy magadnak jó legyél, hogy magadat szeresd, és a többi ember felől áradó el nem fogadás elsősorban őket minősíti, nem Téged.
Ha Te szereted magad, akkor nem fog annyira hiányozni mások szeretete, elfogadása, megbecsülése, és akkor nem mész bele olyan körökbe, amelyeket nem szeretsz, csak a világ bólogatásáért teszed!

Az önszeretet, önelfogadás gyakorlataival már több embert kigyógyítottam a kényszeres megfeleléséből, többek között magamat is.