Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ezzel kétségtelenül egyetértek, azonban tovább gördítem a
2011. április 08. péntek, 14:25 | Transzport   Előzmény

Ezzel kétségtelenül egyetértek, azonban tovább gördítem a gondolatot...

Az egység szemlélet mégsem tud akárhogyan megvalósulni. A közlekedés rendszerén belül, ami egy egységes rendszer, mégsem keverhetjük egy repülőgép és egy hajó alkatrészeit, és működési elveiket sem lehet azonosként kezelni hogy a példánál maradjak.
Vagyis meghatározott rend szerint függenek össze a dolgok és akként alkotnak egységet nem pedig akárhogyan. Így aztán mégis csak előfordul, hogy káosz keletkezik egy olyan rendszerben amelynek részei egymással ugyan összefüggnek, csak éppen az összefüggések rendjét nem veszik figyelembe. Mert ha akárhogyan lehet akármi, akkor lehet, hogy az ember teremtette Istent, Jézus személye nem valóságos, hanem éppen asztrológia szimbólum, tudniillik a téli napéjforduló, azaz a fény születése, a tavasz eljövetele, a természet újjáéledése, ami egyébként így van, de ez nem feltételezi a megváltás metódusát, illetve az ember Isten kapcsolat keresztényi megközelítését teljesen felrúgja.

Nem tagadja senki a pszichoszomatikus megbetegedések valóságát, sőt, de a dolgok rendjét nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Tehát Nem tagadjuk a lelket a test mellett, sőt a test sűrű durva anyaga szintén energia mint minden nem látható és érezhető, amivel tovább is lépek és kiemelem az úgynevezett fizika tárgyköréből mindazt amit a fizika vizsgál tulajdonképpen.

Nem az asztrológia ellen szóltam, annyit fejeztem ki, legalább is ez volt a szándékom, hogy direkt módon nem keverhető az asztrológia rendszere a keresztény doktrínákkal, és igen, nem használható fel közvetlenül, illetve egy példázat magában az asztrológiai tényezők igazolására.

A részletek megértése igen fontos az egész szempontjából, de lássuk be, hogy az egész Teremtés szempontjából a Jézusi tanok, valaminek a középpontját adják. Ha a keretet ami azt körülveszi nem veszik figyelembe, a részlet értelmezhetetlenné illetve önkényessé válik.

Az asztrológia tehát a nagy egészben értelmezhető az egész részeként, nem nem feltétlenül kötődik direkte a Jézusi tanokhoz...

Most mennem kell, majd folytatjuk :))))