Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem kell bizonyítanod mások előtt, hogy érsz valamit...
2009. május 05. kedd, 14:02 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A nyak, váll és hát az ember tartását, önbecsülését hivatottak kifejezni. Ha van helyes önértékelésed, abból megszületik az önbecsülés, így nem kell bizonyítanod mások előtt, hogy érsz valamit, mert azt már tudod belül!
A gerincünk olyankor szokott begörcsölni, amikor a fizikai tartásunkkal próbáljuk meg kompenzálni a lelki tartás hiányát. Ne a gerincedet tartsd jól, hanem Önmagadat!

A nyakfájás jelentheti külön a makacsságot, ha a nyak hátsó része, a vállakkal együtt görcsöl be.A makacs, nyakas ember olyan mereven tartja a fejét - szemléletét, abból nem akar engedni, hogy begörcsölnek az izmai és az így kialakuló szűkös vér és energiaáramlás még fejfájáshoz is vezethetnek!

Ha azonban a nyak oldalsó izmai merevednek le és emiatt nem tudod oldalra fordítani a fejedet, akkor a világban való széjjelnézésedet korlátozod, nem akarsz mindenfelé látni, észrevenni a sokszínűséget, hanem csak egy irányba, előre tekintesz, mert ahhoz görcsösen ragaszkodsz!

A tünetegyüttesből és a szavaidból úgy érzem, hogy az önértékelésedet kellene fejlesztened, mert nem tartod elég értékesnek magadat, azt bizonygatod a környezetednek a rendkívüli teljesítményekkel, vállalással, hogy: "Igenis, értékes vagyok!"

Ezt nem nekik kellene tudniuk, hanem neked!

 

A gyomor és az epe a tápanyag feloldásáért, a dolgok megemésztéséért felelős. Vagyis a számodra nehezen emészthető problémák már a gyomrodra mentek. De erről később biztosan írok még!