Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
De borzasztó hosszú írás. Nincs is türelmem most végig olvasni,
2011. április 08. péntek, 12:55 | Transzport

De borzasztó hosszú írás.
Nincs is türelmem most végig olvasni, de érdekes dolgokat találok, majd végig olvasom, és egy hosszabb reakcióban kifejtem a látásomat a felvetésekkel kapcsolatban.

Azonban egy dologra mégis reagálok most, mégpedig Jézus körül forgó gondolatok kapcsán.
A gyümölcseiről ismerszik meg a fa mondásával kapcsolatban természetesen az a keresztényi álláspont és nekem is ez hitem szerves része, hogy maga Jézus nőtlen volt a fügefával való mondása pedig Istent példázza, s önmaga a gyümölcs akin keresztül Istent megismerhetjük... Érdekes módon magának Jézusnak Ő maga a gyermeke, hiszen " Én és az atya egyek vagyunk" És Istennek kétségtelenül vannak gyermekei, így aztán Jézusnak is. Na persze ez nem a mi mindennapi archetípusos családmodellünk, de a gyermeknevelés kérdésköre mégis csak érinti Jézust ilyenformán.

Azzal egyébként tökéletesen egyetértek, hogy gyermektelen kuruzsló ne papoljon gyermeknevelésről, ha egyszer fogalma sincs annak mibenlétéről, Csernust egyébként is alapból sarlatánnak tartom, és tulajdonképpen értéktelen a személye a számomra.

Majd még fogok reagálni, mert igen érdekes és sok kérdést felvető írás ez. Azt mindenképpen hozzá kell tennem, hogy a bibliai példákat nem szabad önmagukban használni és értelmezni, főleg összeszőni más ezotérikus tanokkal, mert igen nagy káosz keletkezik mindabból, amiből egyébként egy élő szerves rendszert is alkothatunk. Tehát asztrológiai önigazoláshoz bibliai idézetet használni, olyan mint megpróbálni egy repülőgépbe hajó alkatrészeket szerelni. Ugyan mindkét eszköz közlekedésre való, de még sem lehet egy platformon említeni őket...