Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Határaink megvédése
2009. május 05. kedd, 13:20 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia Bochecha!

Nagyon köszi a cikket!!! Tovább olvasgattam a cikkek között és az alábbi idézet nagyon megragadta a figyelmemet:

"A vírusok ugyanis a kötőszöveteket bontó enzimjeikkel feloldják a környező szöveti határokat és így tudnak tovaterjedni szervezetünkben."

Mi is lehet a sertés influenza megbetegedés lelki oka? Mert igen, egész valószínű hogy valami ilyesmiről van szó (pénz, hatalom) a fizikai szinten, de ez miért tud rám, ránk betegségként hatni?
Hát szerintem pont az, ami az idézetben van. Nem tudjuk a határainkat megvédeni lelki szinten. Nem merünk pl. másokat megbántani, inkább elszenvedjük az okozott kellemetlenséget. Ami nem is megbántás lenne, csupán a határaink megvédése. Pl. ha valaki untat, akkor ne érdekeljen, hogy jaj szegény mit gondol, ha én most "lelépek". Hát ő nem gondolja, hogy én szegény, sz..rá unom magam? És nem is kell gondolnia, hiszen kinek a feladata kiállni magáért, megvédeni magát? Az enyém.
Nekem ez jött le ebből, hogy ezért betegszenek meg emberek a vírusoktól. A belénk nevelt téves butaságtól.
Persze dönthetek úgy, hogy én márpedig végighallgatom azt a "szegényt, de akkor az nem egy kényszer lesz, hanem én döntök így, mert most adni akarok neki. De amikor nem én döntök így, csak rákényszerülök, mert nem merek másképp tenni, az más. És akkor jöhetnek a vírusok.

Mackó