Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GLinDorph képe
Jó lenne, ha ilyen esemény nem következne be az életemben....
2009. május 04. hétfő, 21:47 | GLinDorph

Az édesanyám a karjaimban halt meg 8 éve. Halottam az utolsó lélegzetét, láttam az utolsó szívdobbanását. De láttam rajta az is, ahogy a "halálközeli élményen" átmegy.

A feleségem öngyilkos lett. Előre bejelentette és miután bevette a gyógyszert még felhívott elköszönni, majd kikapcsolta a telefont. Két napig kereste a rendőrség mire rátalált.

Jelenleg a három gyermekünk nevelem egyedül. A középső lányom, gyengébb, betegesebb. A kicsi fiam, egy szeleburdi, összevissza rohangál mindig. A nagylányom már az éjszakába jár bulizni. Néha eszembe jut, mi lenne, ha valamelyikőjükkel baj történne. Még azért félek ettől a gondolattól.

De még inkább, az előtte megélendő esetleges szenvedésüktől. Amikor, pl egy betegség során, vagy baleset után, a kicsi szenved a fájdalomtól, tudja az ember, hogy mag fog halni és ő is sejti ezt. Ott ülni ekkor mellette. Mellette lenni a fájdalmában, mellette lenni a félelmében, mellette lenni az ijedt kérdései közepette. Amikor segítségért esedezve tekint rád, ,,,, és Te nem tudsz neki segíteni ....

... szóval ha van még az életben félelmem, az a gyermekeim szenvedésével való szembenézés ....

Egy lámát megkérdeztem az eljövendő világváltozások közepetteni esetleges nehézségekről, hogy akiknek gyermekei vannak, hogy viszonyuljanak lelkileg ehhez, mit tehetnek. Gondoltam hátha mond valami biztatót. Nos megkérdezte, tényleg tudni akarom a választ? Kész vagyok rá ? Az igen válaszomra közölte, hogy el kell fogadnom az esetleges szenvedésüket és halálukat is. Hozzá tette még, a gyermekek mindent tudtak leszületésük előtt, felkészültek rá, sőt ők választották mindazt amit megélnek.

Jó-jó ... de más róla beszélgetni és más megélni. Jó lenne, ha ilyen esemény nem következne be az életemben....

GLinDorph
http://ecsk.hu