Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GLinDorph képe
győzködések
2009. május 04. hétfő, 21:02 | GLinDorph   Előzmény

Szia !

... csak leírom amit gondolok ...

miért érzi az ember aggasztónak egy bizonyos ponton a megosztottságot.

Mert még mégiscsak bizonyosságot keresel és a megosztottság összezavar.

Nekem fáj, ha egy bizonyos irányba akarnak "terelni"

Mert bizonytalan vagy még és ezzel szembesülsz amikor terelgetni próbálnak és ez nem kellemes.

Miért érzem mégis azt, hogy a megosztottság lehúzza az energia rezgését

Mert a számodra ez problémát jelent, kényelmetlen szembesülést és küzdelmet. Úgy érzed ellen kell állni. Épp azért mert magával sodorhatna. Mindez sok energiádba kerül.

És mit tehetnél pl. ? Ne várj bizonyosságot. Az igazság benned van, a Te igazságod hozzád szól. Bízz benne. És engedd meg magadnak a tévedés lehetőségét. Ki tudja úgy vannak-e a dolgok ahogy gondolod, ahogy én gondolom, vagy ahogy más gondolja. Ez nem fontos. Már csak azért is mert egészen biztos, hogy úgy van és egészen biztos, hogy nem úgy van. :-)

Legyen benned elfogadás. Nem csak a mások véleményével szemben, hanem az irányba is, hogy elfogadd, ha mások egyetlen igaznak a magukét vélik és téged is meg akarnak győzni.

Had idézzek egy a blogomból egy idevágó részt, miért is eshetnek a győzködés "hibájába" jóindulatú és akár valódi hittel rendelkező személyek is.

A valóságot nem lehet feketén és fehéren leírni. A valóság túl van a mi fogalmainkon. Innentől kezdve amikor azt szavakba öntik, már is torzul. Ha úgy tetszik megszűnik az igazságnak lenni, csak annak árnyéka. Sokféle igazság-árnyék van a földön. Egyik sem maga az igazság. Ezért nem is az igazságot kell keresni. Vagyis nem kívül kell keresni. Mert az igazság Te magad vagy. Találd meg magadban, érezd azt, éld át, éld meg. Aztán ha jónak látod, oszd meg másokkal amit tapasztaltál. De ne feledd, amit megosztasz, ha azt megfogalmazod, akkor már csak az igazság árnyéka lehet. Nem maga az Igazság. Így lesz az Igazságból, igazság. A baj ott kezdődik, ha ezt az ember el felejti és önnön igazság-árnyékát, Igazságként közli.

De azt is megteheted, amíg nem találkoztál önnön igazság-központoddal, hogy mások igazság-árnyékait vizsgálod. Ez nem baj, csak tudd, hogy mind csupán árnyék. És ha akiét épp vizsgálod, el felejti, hogy csupán árnyéka lehet az Igazságnak, amit közöl, hát engedd meg neki, fogadd ezt el tőle. Ne az ő igazságát, hanem csupán azt, hogy Ő ezt Igazságnak gondolja. Te pedig vizsgálódj tovább, érezd jól magad és legyél kész a nagy találkozásra, amikor önmagadban találkozol az Igazsággal. Ami a maga teljességében nem fejezhető ki szavakba.

Akik a megosztottságban a vélt igazuk harcát vívják, szintén bizonytalanok a vélt igazukban és ez kétségbe ejti őket, nem mernek ezzel szembenézni. Önnön hitüket azáltal próbálják erősíteni, hogy másokat győzködnek. Így próbálják erősítgetni önmagukat. Aki győzköd, valójában önmagát győzködi.

Persze vannak más motiváló tényezők is egyeseknél, az érdek. A pénz, a hatalom és az ego nővelése . De ez más kategória, erre itt felesleges kitérni.

Most ezek jutottak (bele) az eszembe :-)

jó éjt neked
--
GLinDorph
http://ecsk.hu