Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hisztamin intolerancia
2009. május 04. hétfő, 16:20 | Névtelen (útkereső)

Szinte kicsi gyerek korom óta fejfájós vagyok. Időszakonként úgy ledönt a migrén, hogy teljesen alkalmatlan vagyok a hétköznapi életre. Minden idegesit, aluszékony leszek -ami egyáltalán nem jellemző rám - hasmenésem lesz, zavar a fény a hang, és a legkisebb fizikai mozgásra egyre rosszabb lesz a fejfálás.
Nem régen sikerült megtalálni, hogy migrénes rohamaim nagy része annak köszönhető, hogy a szervezetem nem tudja lebontani a hisztamint. Erre lehet szedni valami gyógyszert amit ki sem próbáltam, mivel gyógyszerellenes vagyok, de a gyártója sem igéri, hogy használ. Igy az egyetlen kezelési lehetőség, hogy nem eszem egy csomó dolgot amit imádok spenót, paradicsom savanyú káposzta ill. minden ami erjesztett, sajtok, stb. Ez egy vegának kész csőd.
A rohamok másik részét pedig időjárás változás idézi elő. Mindkét esetben 1-3 napos teljes visszavonulás a kúra, sötét szobában, minden hangkeltő eszköz kikapcsolása, minimális kaja és sok alvás, nem egyszer 10-14 óra.
Az érdekes az a dologban, hogy vannak életszakaszok amikor hónapokis elkerül a nyavaja, van amikor meg -mint mostanában - havonta több napot töltök "elovonulásban" Lehet, hogy az én kis szervezetem igy kényszerit visszavonulásra?
Ha valamelyikőtöknek van kipróbált ellenszere, szívesen veszem!

Üdv!
Hédi