Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Vycca!
2011. március 31. csütörtök, 8:22 | Domoszlai Katalin

Nem tudom, hogy hogyan állsz a reinkarnációval, elfogadod-e. A lényeg, most a Te szempontodból, hogy valamikor Te is és mi mindannyian erkölcsi kétségek nélkül lehettünk erőszakosak, mert az abban a társadalmi rendben az elfogadható volt. Aztán a karma útját járva leszülettünk olyan szülőket kiválasztva, ahol a rosszabbik oldalra kerültünk. Tapasztalás szempontjából persze ez nem rossz, hanem szükségszerű, így kell lennie. A kisgyermek korban a félelem elfojtásra kerül, ha meghaladja a feldolgozhatóság mértékét. Ezek a tudattartamok és gondolok itt nem csak a félelemre, hanem a gyűlöletre, a megalázottságra, az irigységre az elhagyatottságra és még sorolhatnám, meghatározott ütemben bukkannak fel a tudatalattiból. Ráadásul már egy olyan társadalmi rendben élünk, ahol megjelentek a magasabb emberi értékek, és az elvárás, hogy a fizikai agressziót és az arra vezető okokat feloldjuk magunkban. Meg kell ismerni, milyen érzést vált ki a cselekedetem a másik emberben. Ha nem éltem át teljes mélységében ezeket az érzéseket nem tudom, mi az empátia.

Van amikor több életre is áthúzódik megtapasztalni például az áldozatiságot. Annyiszor tapasztaltatja meg velünk ez a karma, amennyi elég ahhoz, hogy a legnagyobb kísértésnek is ellenállva választani tudjuk a jó utat. Tudatosan. Tudatos döntés igazából azt jelenti, hogy tisztában vagyok vele, a másik emberre a döntésem hosszú és rövid távon milyen hatással lesz. Azt jelenti, hogy ismerem a karmikus következményeit a tetteimnek. És vállalom.

A Huszti Sanyi kidolgozta azt a módszert, ami egyedülálló ebben a témában. Az a lényege, ha egy félelmet teljesen be tudsz fogadni meditációban és ez átalakít belülről, akkor a külvilágból már nem fogod bevonzani és maga a szorongás is megszűnik. Többen többféle félelemre megcsináltuk ezt, garantáltan működik. Ez a jelen félelmének az oldása. Maga a meditáció úgy néz ki, hogy éld meg azt amitől félsz, fogadd be, hogy megtörténik. A Vágyak és félelmek +Érzelmek és oldások Sirály csomagban megrendelhető. Ezek haladó technikák, nem tudom, magával a meditációval hol állsz.

Aztán jön a gyerekkor problémáinak a feldolgozása. És utána az előző életek, ha szükséges.