Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Megcsináltam
2011. március 30. szerda, 18:55 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a tesztet, ami szerint túl őszinte vagyok :-)) és ezzel kárt is okozhatok magamnak ( na ezzel már egy önmegvalósító nem érthet egyet ) nekem mindig is elsőrangú érték volt az őszinteség, fejlesztem is folyamatosan.

Kedves Edit!

Ha szűken nézzük a hatásokat, akkor a szülői minta valóban meghatározó.Ha a szülő nem támaszt követelményeket arra tanítja a gyereket hogy bármit tesz, rendben van, ezért a gyerek viselkedése deviánssá válik. Teljesen jól látod a helyzetet.

Te sajnos érte nem tudsz most tenni. Majd az élet ki fogja osztani a pofonokat, aztán vagy tanul belőle vagy nem. Majd akkor talán hallgat rád, ha a padlón lesz. Amíg sikereket ér el ezzel a viselkedéssel, valóban csak magadra haragítod.

Vajon miért születik le egy gyerek egy olyan szülői párhoz, ahol azt tanulja, megéri hazudni? Szerintem neki ebben az életében valószínűleg szembesülnie kell azzal, hogy ez mégsem így van. De ezzel szerintem csakis akkor fog szembesülni ha felnő ehhez a lelki változáshoz.

Neked Edit azon kívül hogy a saját értékrendedet követed, el kell fogadnod azt, hogy most érte nem tudsz tenni. És építened, ápolnod kell olyan kapcsolatokat, ahol alap az őszinteség.