Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Amit
2011. március 30. szerda, 13:58 | Domoszlai Katalin   Előzmény

tanultam Tollétől és ami maximálisan beilleszthető a Huszti Sanyi féle utitervbe, az a következő

- elfogadás fontossága. Minden ami a jelenben van azt én teremtettem, az elutasításnak, a panaszkodásnak ezért helye nincs. Helye van az elfogadásnak. És persze én fontosnak tartom a változtatást, a tudat fokozatos tágítása erről szól, egyre magasabb minőségekben élhetünk nem-megvilágosodottként.

- az, hogy az egóm által elképzelt jövő nem létezik. Ha a félelem úrrá lesz az emberen, akkor az egó kétségbeesetten próbál valamilyen menekülési útvonalat tervezni, ezzel kis is zárja azt, hogy a dolog ennél sokkal jobban valósuljon meg. Ezért azt csinálom, hogy ha az egóm negatív fantáziája elszabadul, akkor felidézek néhány esetet, amikor a félelem irracionális volt. Csak annyi a lényeg, hozzáteszem, lehet hogy így történik, de van esély rá hogy nem. Ezzel kiveszem az érzelmi töltetet a negatív dolgok teremtéséből. Ez egy tűzoltó jellegű gyakorlat addig, amíg a körülmények lehetővé teszik a félelem gyökér okának a feloldását meditációban.

Adyashanti azt tanítja, hogy az egó olyan mint a vaj, elolvad. Az elolvadás ( megvilágosodás ) nem fejlődés hanem állapot-változtatás. A fejlődés lényege az, hogy amíg erre nem értél be, addig az életed élhető és jó legyen. Ezáltal a Tolle által is súlyosan betegnek tartott faj, az emberiség is jobb minőségben élhet.