Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Próbáltam más útban is hinni, de egyik sem volt elég meggyőző
2011. március 30. szerda, 12:14 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Próbáltam más útban is hinni, de egyik sem volt elég meggyőző számomra.

Sok út azért esett ki, mert egyszerűen értelmetlennek, logikátlannak, abszurdnak találtam az útmutatását. Ilyenek például azok, amelyek szerint elég egy Szentben hinni, kérni Őt hogy segítsen felemelkedni, vagy amikor tétlenül várunk egy időpontot, hogy majd akkor minden megoldódik egy világméretű csodától.

Talán hibám, de meggyőződéssel hiszek abban, hogy Nekem kell tennem azért, hogy megváltozzak, hogy eljussak egy rendezett, megtisztult állapotba.
Úgy tapasztaltam, hogy ha én nem rendezem a magam dolgait, akkor azok maguktól, az időtől vagy valami külső csodától sem jönnek rendbe. De ugyan ezt tapasztaltam másoknál is. Hiába hisznek ezerrel a külső segítségben, az csak nem érkezik meg nekik több évtizednyi várakozás, imádkozás után sem. Ugyanazokkal a problémákkal harcolnak, hiába van velük Jézus, hiába csatornáznak más világokból és közben megy az idő, gyűlik a szenvedés.

Aztán vannak olyan utak, amelyek cselekvésre, tudatosításra buzdítják a követőiket. Ezekben sokszor találok jó technikákat, de sajnos keveset, nem minden problémára kiterjedőt. Úgy vélem, nem egy klasszikus úton kell leragadni, hanem mindegyikből elsajátítani azt, ami használható, és kihagyni, ami használhatatlan.
Ugyan nem olvastam Tollét, de gondolom Ő sem azt mondja, hogy ne tegyél semmit sem, hiszen már úgyis megvilágosodott vagy? Valami változást, változtatást Ő is javasol, nem de bár?

Problémákat azért keresek a jelenlevés helyett, mert azt tapasztaltam, hogy ha csak jelen vagyok, akkor előbb-utóbb úgyis felbukkannak problémák a tudatalattimból, amelyek elrabolják a jelenlétemet. Viszont ha megoldom ezeket a problémákat, akkor elfogynak és egyszer nem lesz ami elvigye a jelenlétemet! Ezt tapasztalom, valóban egyre kevesebb tartalom jön fel, egyre kevesebb dolog billent ki. Én nem a jelenlétre gyúrok, az csak mellékterméke a rendezettségnek. Ez fontos különbség!

Persze egy kezdő önmegvalósítónak rendkívül soknak tűnhet, hogy évekig, évtizedekig kellen "dolgoznia magán", ezért inkább valami egyszerűbb, gyorsabb módszert választana a piacról, amivel pár hét semmit tevéssel, jelenléttel, esetleg (egy kis!) gyakorlással is elérheti a megvilágosodást. Ilyen módszerből rengeteget kínálnak, és ha tényleg működnének, akkor mára már Dunát rekeszthetnénk a Tollén vagy Secreten megvilágosodottakból.

Én mondjuk nem ismerek egy ilyen embert sem, de lehet, hogy rossz körökben mozgok.
Te ismersz legalább egyet, aki a puszta jelenléttel elérte a megszabadulást?
Vagy akár olyat, akinek a jelenlét gyakorlattól megoldódtak élete problémái?