Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A tibetiek szerint
2009. május 04. hétfő, 12:45 | Paland (útkereső)

A tibetiek hite a környezetünk energiáit tudatossággal ruházza fel. Hasonlóan, ahogy a nyugati gondolkodás ismer törpéket, tündéreket, koboldokat, stb. A tibetiek nágákat, mamókat, gyalpókat ismer. A nágák, a vizek szellemei felelősek például a bőr betegségek és a rák ügyében. A gyalpók a mentális gondok, túlfújt egó problémáival.Ezek a lények nagyon érzékenyek, és ha felbosszantják őket betegségeket, természeti csapásokat és hasonló nyalánkságokat okoznak. A kergemarhakór egyik magyarázata a tibetiek szerint a gyalpók miatt van és mamókat pedig felidegesítette a sok elégetett marha, így háborúkat provokálnak ( pl. Irak). Persze ez szép mese és mitologikus leírás, de ha ezeket a lényeket beazonosítjuk mint természeti erők, már nem hangzik hülyeségnek. Mellesleg az exem látta ezeket a lényeket egy szertartás során, és bár nem volt előzetes ismerete, úgy írta le őket, mint a tibetiek.
Szóval létezik egy ősi, ún. terma tanítás Guru Rinpócsétől, a Vadzsra Páncél, ami egy teljes egészségügyi védelmet ad járványok ellen. A tanítás szerint jön egy időszak, amikor annyira fel lesznek zaklatva ezek a lények, hogy rengeteg betegség jön, ilyenkor jól jön a dolog. Három napos elvonulással lehet felépíteni az energiamezőt, aztán napi 5-10 perc a fenntartása. Jelenleg Namkhai Norbu rinpócsétől lehet megkapni a mantrát és a felhatalmazást hozzá. Ez megy netes közvetítésen át is, ami kb. 1-2 havonta van. Elérhető a dzogcsen közösségen át a Buddhista Főiskolán.
Természetesen a tibetiek is azt tanítják, ha teljes a tudatosságod, akkor túl vagy ezeken, nincsenek lények, nincsen betegség, nincs probléma, nem kell mantra, a tudatod a védelem.
Ott vagy???