Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szeretnék egy idézetet közzétenni Plamen Ivanov: Su Jok és moxa
2011. március 27. vasárnap, 13:40 | Látogató   Előzmény

Szeretnék egy idézetet közzétenni Plamen Ivanov: Su Jok és moxa - egy öngyógyító módszer kézikönyve c. könyvéből:
"A su jok terápia nagy fontosságú találmány az emberiség számára. Egy teljesen új, az eddiginél magasabb szintre emelte a független, öngyógyító kezelési módokat. A su jok terápia egyszerűségének és hozzáférhetőségének köszönhetően sikeresen kezelhetők otthon, különösebb orvosi képzettség nélkül is azok a betegségek, amelyek eddig magas szintű és drága orvosi eljárást igényeltek.
A su jok terápia paraméterei messze felülmúlják az eddig ismert öngyógyító eljárásokét. Hatékonyabbnak bizonyult sok a nyugati orvoslásban kipróbált módszernél, gyógyszernél és kezeléseknél is több betegségnél. Sajnos az ismertsége nem áll arányban a minőségével és a lehetőségeivel. Ez annak tudható be, hogy a su jok terápia egy új felfedezés, bár az eredete visszanyúlik a régi időkbe. A módszert Park Jea Woo, dél-koreai tudós, orvos professzor dolgozta ki. Első tudományos értekezéseit a témában 1987-ben írta. A találmány napjainkban válik egyre népszerűbbé világszerte, de valószínűleg még évtizedeket kell várni arra, hogy a terápia az emberek mindennapjainak részévé váljon.
A könyv szerzője nagy tisztelettel adózik a su jok terápia kidolgozójának, professzor doktor Park Jea Woo-nak, és szeretne a segítségére lenni az eljárás széleskörű elterjesztésében. Ezért készítette ezt a kézikönyvet, amellyel a következők a céljai:
• professzor doktor Park Jea Woo munkái alapján a legrövidebb, legközérthetőbb módon ismertesse a legfontosabb információkat a su jok terápiával kapcsolatban azt illetően, hogy hogyan használható a gyakorlatban, külső segítség nélkül
• olyan módon illusztrálja az anyagot, ahogy eddig még senki sem tette
• ismertessen jó néhány gyakorlati adatot a gyógyító eljárások végrehajtása során szerzett tapasztalatokból, amelyek eddig még nem kerültek a nyilvánosság elé
• rávilágítsa az emberek figyelmét a füst nélküli moksza hatékonyságára és egyszerű használatára
• javaslatot tegyen a su jok terápia és a hagyományos akupunktúrás eljárás kombinált felhasználására
• olyan használati útmutatót dolgozzon ki, amellyel az emberek a hagyományos akupunktúra ismerete nélkül is tudják az eljárást alkalmazni."
A kézikönyv teljes anyagát magam fordítottam, és közben kipróbálhattam a benne leírtakat, így megbizonyosodhattam róla, hogy valóban egyszerű, kézzelfogható módszerről van szó.
Én azt a kérdést tenném fel a Su Jok Akadémia képviselőinek, hogy miért pont a lényegi elemét száműzte a tematikájából, vagyis hogy a módszer egy ÖNGYÓGYÍTÓ TERÁPIÁS ELJÁRÁS, amelyet Oroszországban pl. gyermekeknek is megtanítanak, hogy egészségük megőrzéséért maguk is tenni tudjanak. Miért kell egy ilyen módszert kisajátítani, és nagyon sok pénzért Su Jok terapeutákat képezni? Már az is aggályos, hogy hogyan tudta az akadémia levédeni magának a Su Jok nevet. Úgy tudom ezt csak a módszer vagy találmány kidolgozója teheti meg, és esetükben ilyenről szó sincs.
Árendás László szerintem is rendkívüli ember. Széleskörű és alapos tudása mellett önzetlen és segítőkész is. Számtalanszor segített ki problémás helyzetekben mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Tanítványaként sokat tanultam és tanulok tőle. Olyan tanárnak ismertem meg, aki hajlandó átadni a tudását és a későbbiekben is támogatni a hallgatóit.
Ezúton is köszönöm neki!
Egy tanítvány, 3 gyermekes anya