Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Elmélet a gyakorlatban Jelenleg egy konkrét célon dolgozom.
2011. március 25. péntek, 10:59 | szildiko1

Elmélet a gyakorlatban

Jelenleg egy konkrét célon dolgozom. Eddig volt a vágy, most a megvalósulás.
Reggeli meditáció: 1, A cél vizualízálása – ellenőrzés, hogy jó-e, rendben van-e, minden részem egyetért- e. Ha nem, foglalkozni a gátakkal, akadályokkal, az általam ismert technikák segítségével.

Vagy: kérdés – mire (milyen érzésre) van most a legnagyobb szükségem? Választhatok, hogy mediben átélem, vagy napközben megkapom valamilyen élménytől.

Napi szokásos tevékenységek. Ami más lehet az eddigiekhez képest: ugyanazok az impulzusok más köntösben, más színekkel, hangsúlyosabban, vagy éppen hangsúlytalanabbul. Olyan új információk jelentkezése, amelyek eddig vagy nem voltak, vagy voltak, de nem figyeltem fel rájuk.

Új gondolatok felbukkanása. (jé, ez eddig eszembe sem jutott volna!)

Olyan szándékok megerősödése, és gyakorlatba való átültetése, amelyek tovább visznek az úton.

Új viselkedési formák felbukkanása.

Vagy semmi. 

Gyakorlat az elméletben.

A nagy konkrét cél elérése közben sok csalódás ért. Több területen. Ma reggel ez volt a téma. A csalódás. NLP-ben van egy úgynevezett Mély Belső Átalakulás gyakorlat, amelynek segítségével rájöttem, hogy a csalódások célja, a középpontban levés.

Ahogy ezt sikerült átélnem, megvalósítanom, egy-két órával később új gondolatom támadt: a nagy munkában elfelejtettem lazulni, önfeledten örülni. És most ahogy ezt írom, arra lettem figyelmes, zenét hallgatva dudorászom: (eddig is hallgattam zenét, de nem dúdoltam)